Αβέρωφ Νεοφύτου: “Το όχημα της λύσης χρειάζεται οδηγό”

Αβέρωφ Νεοφύτου: “Το όχημα της λύσης χρειάζεται οδηγό”

Σε δήλωση σε σχέση με την χθεσινή ομιλία του προέδρου  Χριστοδουλίδη, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ,Αβέρωφ Νεοφύτου,  αναφέρει  «μακάρι να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο «Πρόεδρος της λύσης». Ποιός Κύπριος δεν θα ήθελε τη διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό…».

Ωστόσο, εκφράζει και τον προβληματισμό του, προσθέτοντας ότι «την επαύριο, όμως, των απαράδεκτων δηλώσεων Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο οποίος απορρίπτει το συμφωνημένο πλαίσιο, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερα από ευχολόγια και ευχάριστες διατυπώσεις. Απαιτούνται συγκεκριμένες, δυναμικές πρωτοβουλίες, όπως η συμπερίληψη στην ατζέντα τόσο του ενεργειακού όσο και της περιφερειακής ασφάλειας».

«Ιδίως, όμως», προσθέτει ο κ. Νεοφύτου, «πρέπει να χτυπήσουμε την πόρτα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και να τον πείσουμε με θέσεις ουσίας για επανέναρξη των συνομιλιών. Του Γενικού Γραμματέα, που από το 2018 με την αποχώρηση Espen Eide δεν έχει ακόμη διορίσει τον Ειδικό του Σύμβουλο για το Κυπριακό».

Καταληκτικά, αναφέρει ότι «το όχημα της λύσης χρειάζεται οδηγό – ο συνοδηγός, ακόμα κι αν πετύχουμε να είναι Ευρωπαίος, όσο καλός κι αν είναι, δεν αρκεί».

Share this post