Αβέρωφ Νεοφύτου: «Όταν συνειδητά έβαζα υποψηφιότητα γνώριζα και για τους Ιούδες και τους αποστάτες».

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Όταν συνειδητά έβαζα υποψηφιότητα γνώριζα και για τους Ιούδες και τους αποστάτες».

Το Γραφείο Τύπου του ΔΗΣΥ έδωσε στην δημοσιότητα το πλήρες κείμενο και το βίντεο  της ομιλίας του προέδρου του κόμματος,  Αβέρωφ Νεοφύτου κατά το κλείσιμο των εργασιών του Πολιτικού Γραφείου, η οποία έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Μεταξύ άλλων είπε:”Πήγαμε στην προεκλογική, βάλαμε την πρότασή μας και είπαμε στον κόσμο αν μας ψηφίσετε θα αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης, εάν χάσουμε θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και αυτό πράττουμε. Δεν έχουμε να επιλέξουμε, δεν είμαστε σε δύσκολη θέση να επιλέξουμε, ακολουθούμε την αρχή που είχαμε θέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Όταν κατηγορούσαμε άλλους για πισωγυρίσματα, θα το κάναμε εμείς με οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Εμείς κατεβήκαμε αυτόνομα για να κυβερνήσουμε με τις θέσεις μας. Ο κυπριακός λαός, μας κατέταξε στην αντιπολίτευση. Ήταν ποτέ δυνατόν ένα πολιτικό γραφείο να στρεβλώσει τη θέληση του κυρίαρχου λαού; Και γιατί, για να μοιραστούμε υπουργεία; Για να σώσουμε το κόμμα μας; “.  Σε άλλο σημείο θύμησε ότι : ” Σε τούτη την αίθουσα πριν μερικές δεκαετίες είχαμε μια σύναξη και μιλούσε ο πατριάρχης μας ο Γλαύκος Κληρίδης και συγκινείτο ο κόσμος και έκλαιγε και χειροκροτούσε εκτός από τρεις. Απλά τούτη η παράταξη, είναι ανοιχτές οι αγκάλες της. Και να ξέρετε κάτι. Ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό, όπως το 1976 ο Συναγερμός συνεπαίρνε τη νεολαία έτσι και το 2023 ο Συναγερμός είναι το κόμμα του σήμερα και του μέλλοντος, γιατί πήρε το πιο ψηλό ποσοστό από οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο στη νεολαία”.

Αν και δεν κατονόμασε τους τρεις , στελέχη του ΔΗΣΥ  είπαν στο ageliaforos.com, ότι αναφερόταν στους Πρόδρομο Προδρόμου, Δημήτρη Συλλούρη και Ρίκο Ερωτοκρίτου, οι οποίοι διαφώνησαν με την θέση του κόμματος για το Σχέδιο Ανάν και προχώρησαν στην ίδρυση του ΕΥΡΩΚΟ. 

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας 

Αβέρωφ Νεοφύτου: “Κερδίσαμε την ταυτότητα μας” by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post