Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εν δυνάμει πρόεδροι, Χριστοδουλίδης-Μαυρογιάννης

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι εν δυνάμει πρόεδροι, Χριστοδουλίδης-Μαυρογιάννης

Ο εν δυνάμει  υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας , Νίκος Χριστοδουλίδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, Κέντρο Δ’. (ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ: Φωτογραφική σύνθεση philenews.com)

Σε δηλώσεις  στους  δημοσιογράφους, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε τα εξής: «Mόλις άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα σε μια πολύ σημαδιακή για μένα μέρα, είναι μια ηλιόλουστη μέρα σήμερα. Κάτι που κρατώ απ’ αυτή τη μακρά προεκλογική εκστρατεία είναι ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και ξέρει πάρα πολύ καλά ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών, ποια είναι τα διλήμματα ενώπιον του. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι ο κυπριακός λαός επιθυμεί να δημιουργηθεί ελπίδα και προοπτική, ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του λαού, για εμάς και τα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό, αφού θέλουμε τα ίδια πράγματα, να υπάρξει μια μαζική συμμετοχή στις κάλπες”.

ΦΩΤΟ: ΓΤΠ

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε:”Η αποχή δεν είναι επιλογή. Η αποχή απλά διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν. Και το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους. Τα προβλήματα, οι προκλήσεις -όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία- δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα, ούτε ιδεολογική προέλευση και μπορούμε, σαφώς, καλύτερα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Το είπα και την περασμένη βδομάδα, θέλω να το επαναλάβω και σήμερα, το βασικό ζητούμενο αυτό είναι, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, ασχέτως κομματικής προέλευσης, ασχέτως ιδεολογικού χρώματος, ανένταχτων ψηφοφόρων, νέων ψηφοφόρων. Τα προβλήματα, οι προκλήσεις -επαναλαμβάνω- θέλουν κοινές προσεγγίσεις και μπορούμε ναι, να διασφαλίσουμε αυτή τη συλλογικότητα, η οποία στο τέλος της ημέρας είναι και απαίτηση του κυπριακού λαού. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Ο έτερος εν δυνάμει υποψήφιος , Ανδρέας Μαυρογιάννης.  άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Αγλαντζιάς, Κέντρο Θ’, στην Αγλαντζιά.

 Ο κ. Μαυρογιάννης, εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου ,  δήλωσε : «Άσκησα μόλις τώρα το εκλογικό μου δικαίωμα στην Αγλαντζιά, όπου κατοικώ εδώ και 36 χρόνια, και ελπίζω ότι όλοι οι πολίτες θα κάνουν το ίδιο. Γιατί όπως λέω συνήθως η δημοκρατία απαιτεί συμμετοχή. Δεν είναι απλώς διαδικασία. Είναι η ανάληψη από τους πολίτες του καθήκοντός τους, της ευθύνης τους για να αλλάξουν τον τόπο. Σήμερα εγώ στέλνω ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας, ένα μεγάλο μήνυμα αλληλεγγύης. Δεν είναι η ώρα για να υπάρχουν διαχωρισμοί στον τόπο μας. Είναι η ώρα της ενότητας. Είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα για μια νέα ενωμένη Ευρωπαϊκή Κύπρο που να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων της και να φτιάξει το αύριο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Καλή ψήφο σε όλους».

Σε ερώτηση του ageliaforos.com,  αν δείχνει πολιτικό ήθος η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη για την κα Καίτη Κληρίδη, ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε αρνητικά.

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το αν είναι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: «Πολύ αισιόδοξος. Νομίζω ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα είμαστε οι νικητές και μαζί μας θα είναι νικήτρια η Κύπρος».

Share this post