Άρση Εμπιστευτικότητας πρακτικών για τον «περί ερευνητικών επιτροπών» νόμο ζητά ο Γ. Περδίκης

Άρση Εμπιστευτικότητας πρακτικών για τον «περί ερευνητικών επιτροπών» νόμο ζητά ο Γ. Περδίκης

Επιστολές προς Γενικό Εισγγελέα, Γενικό Ελεγκτή , Αρχηγό Αστυνομίας  και άλλους  αρμοδίους για το σφαγείο Cypra αναμένουν απάντηση

Ο ageliaforos.com παρουσιάζει σειρά επιστολών και ερωτήσεων του Βουλευτή του  Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργου Περδίκη, αναφορικά με το σφαγείο Cypra. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τους παραλήπτες των επιστολών.

Ο βουλευτής , με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής , Αδάμο Αδάμου, ζητά την άρση εμπιστευτικότητας πρακτικών για τον «περί ερευνητικών επιτροπών» νόμο. Συγκεκριμένα ζητά να αρθεί η εμπιστευτικότητα και να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών ημερ. 7/9/2011 και 20/9/2011, ημερομηνίες κατά τις οποίες συζητήθηκε “ο περί ερευνητικών επιτροπών (τροποποιητικός) νόμος του 2011”.  Το αίτημα διατυπώνεται με αφορμή την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα ( Γιώργου Σαββίδη) να εξαιρέσει από τους όρους εντολής δύο ερευνητικών επιτροπών, που διόρισε με βάση τις πρόνοιες του παραπάνω αναφερόμενου νόμου, την υποχρέωση για δημοσίευση του πορίσματος (αναφέρομαι στην ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” και στην ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο Cypra).

*Αυτούσια η επιστολή Περδίκη είναι η ακόλουθη: 

Άρση Εμπιστευτικότητας πρακ… by ARISTEIDIS VIKETOS

Εξάλλου , με άλλες επιστολές του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Περδίκης  θέτει θέμα “διάπραξης του ποινικού αδικήματος της περιφρόνησης της Βουλής από τον ιδιοκτήτη του σφαγείου CYPRA κ. Γεώργιο Ι. Γεωργίου” και να μην επιτραπεί να παραστεί στην Βουλή η παρουσία του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου ως νομικού συμβούλου της κ.  Ρέας
της κας Γεωργίου, “διότι δεν έχει κληθεί ως ιδιότης, αλλά ως Γενική Λογίστρια και  θα δημιουργηθεί θεσμικό προηγούμενο”.
( Η επιστολή για την κ. Γεωργίου κοινοποιήθηκε στους αρχηγούς/εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και στο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρία Κουλία).

 

Περιφρόνηση Βουλής by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Νομικός σύμβουλος Ρ. Γεωργίου by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Με επιστολές προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή ,  τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ο Βουλευτής Γ. Περδίκης ζητά να πληροφορηθεί για: Α) αναφορά σε αλληλογραφία που “δεν εντοπίστηκε” στην υπόθεση των καθυστερημένων οφειλών των σφαγείων,  Β) τις  συμφωνίες παροχής νερού από κυβερνητικά υδατικά έργα στο σφαγείο Cypra και συναφείς επιχειρήσεις στην Κ. Μονή της επαρχίας Λευκωσίας, Γ) Γιατί  οι έρευνες της Αστυνομίας για την καταγγελία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε σχέση με την άρνηση του κ. Γιώργου Γεωργίου (ιδιοκτήτη του Σφαγείου Cypra) να παρουσιαστεί ενώπιον τηςΚοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις 17/11/2020, δεν κατέληξαν σε ποινικά αδικήματα, Δ)  κατά πόσον έγινε  καταγγελία ότι  εργαζόμενοι στο σφαγείο CYPRA διοχέτευαν ακατάλληλα κρέατα στην κατανάλωση, ίσως/και παραποιώντας τις υγειονομικές σφραγίδες σε οποιοδήποτε στάδιο τα τελευταία δέκα χρόνια.

*Αναλυτικά οι επιστολές

Αλληλογραφία , που “δε… by ARISTEIDIS VIKETOS

Συμφωνίες παροχής νερού by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Καταγγελία προέδρου Βουλής by ARISTEIDIS VIKETOS

Ακατάλληλα κρέατα by ARISTEIDIS VIKETOS

Επίσης, ο Γ. Περδίκης με επιστολές προς τις αρμόδιες αρχές θέτει ερωτήματα και ζητά απαντήσεις για τις 42 χωμάτινες δεξαμενές υγρών αποβλήτων στο σφαγείο Cypra και στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ζωικά απόβλητα και λύματα στην Κάτω Μονή της επαρχίας Λευκωσίας, για την δημοπράτηση του  αποτεφρωτήρα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ( η αξία του υπολογίζεται σε 7 εκατ. ευρώ)  και ενδιαφέρον επέδειξε  μόνο ο κ. Γιώργος Γεωργίου, ιδιοκτήτης του σφαγείου CYPRA και σύζυγος της Γενικής Λογίστριας κ. Ρέας Γεωργίου και για τα προκατασκευασμένα δωμάτια για την διαμονή των εργαζομένων.

*Διαβάστε τις σχετικές επιστολές

42 χωμάτινες δεξαμενές by ARISTEIDIS VIKETOS

Εκπομπή θερμοκηπιακών αερίων by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Δημοπράτηση Αποτεφρωτήρα Νο… by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Προκατασκευασμένα δωμάτια by ARISTEIDIS VIKETOS

 

 

 

 

Share this post