Άρση ασυλίας Σιζόπουλου θα ζητήσει ο Παπαδάκης

Άρση ασυλίας Σιζόπουλου θα ζητήσει ο Παπαδάκης

*Ο Σιζόπουλος καλείται εντός 24 ωρών να δώσει στοιχεία στον Αρχηγό Αστυνομίας.

*Η ΕΔΕΚ δεν θα μπορούσε να αφήσει ανοικτά ζητήματα διαπλοκής  εντός του κόμματος, δηλώνει ο Μαρίνος.

*Παραιτήθηκαν δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου , θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα ο διαγραφείς ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ , Δημήτρης Παπαδάκης για την διερεύνηση διάπραξης του αδικήματος της δημοσίευσης από μέρους του ψευδών ειδήσεων.

Επίσης, ο Μ. Σιζόπουλος καλείται εντός 24 ωρών να παρουσιαστεί στον Αρχηγό Αστυνομίας και να προβεί σε επίσημη καταγγελία , καταθέτοντας τα έγγραφα και τα στοιχεία , που υποστηρίζει ότι κατέχει κατά του ευρωβουλευτή για να τύχουν της δέουσας αξιολόγησης από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με τον δικηγορικό γραφείο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, στο οποίο ο ευρωβουλευτής έχει αναθέσει την υπόθεση η δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ στην “Πρώτη εκπομπή” του “Ράδιο Πρώτο” (11/02/2020) και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του συνιστούν συκοφαντική δθσφήμηση, λίβελλο και επιζήμια ψευδολογία. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα περίπου στα 21:56

Αυτούσια η  επιστολή του δικηγόρου του ευρωβουλευτή προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ :

 

Δήλωση Σιζόπουλου

Ομόφωνα και με πλήρη διαφάνεια αποφασίστηκε η διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, απορρίπτοντας τα περί διάτρητης διαδικασίας που επικαλέστηκε ο κ. Παπαδάκης προηγουμένως. Όπως είπε καταβλήθηκαν επί πέντε μήνες προσπάθειες από το κόμμα ούτως ώστε να εκπληρώσει ο ευρωβουλευτής τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις του, κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό.
Ο κ. Σιζόπουλος είπες πως δεν είναι εύκολο για τον πρόεδρο του κόμματος να διαχειρίζεται τέτοια κατάσταση και ανέφερε πως “θα παρουσιάσει σύντομα τα στοιχεία που κατέθεσε εναντίον του κ. Παπαδάκη στο πειθαρχικό συμβούλιο”, σημειώνοντας πως “η ΕΔΕΚ έχει ανοικτό μέτωπο με την διαπλοκή και τα σκάνδαλα, συνεπώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανοικτά ζητήματα εντός του κόμματος”.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, απέρριψε τα περί πολιτικών κινήτρων με στόχο την προεδρία της ΕΔΕΚ καθώς, όπως είπε,  ο ίδιος δεν δικαιούται να επαναδιεκδικήσει προεδρία, ενώ ο κ. Παπαδάκης θα έπρεπε να παραιτηθεί από την έδρα του ευρωβουλευτή, αν θα ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΔΕΚ.

Παραιτήσεις από Κ.Ε. ΕΔΕΚ

Σε παραίτηση διαφωνούντων στελεχών, οδήγησε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ για διαγραφή Παπαδάκη.
Δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, οι Γιώργος Ταλιαδώρος και Γιώργος Σάββα έθεσαν τις παραιτήσεις τους ενώπιον των κομματικών συλλογικών οργάνων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά για τον τρόπο που ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος διαχειρίστηκε την κατάσταση.
Μεταξύ άλλων, τον κατηγορούν για “αυταρχισμό και κανιβαλισμό έναντι στελεχών και μελών του κόμματος” και υποστηρίζουν ότι η ΕΔΕΚ έχει απωλέσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και αναλώνεται σε ενέργειες που εκτρέφουν την εσωστρέφεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα ακολουθήσει η παραίτηση και άλλων κομματικών στελεχών.

Share this post