“Αρένα” το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ: Αποδοκιμάζουν όσους δεν συμφωνούν, επιτέθηκαν στο δημοσιογράφο Αρ. Βικέτο

“Αρένα” το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ: Αποδοκιμάζουν όσους δεν συμφωνούν, επιτέθηκαν στο δημοσιογράφο Αρ. Βικέτο

Οργιώδες παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) ενόψει των αποφάσεων του Πολιτικού Γραφείου για το πως θα κινηθεί το κόμμα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Παρασκήνιο το οποίο διαφαίνεται μέσα και από αναρτήσεις στελεχών του κόμματος.

Επικρατέστερα σενάρια, η κατά συνείδηση ψήφος ή στήριξη στην υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Επισήμως ωστόσο αφήνονται ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΡΙΚ επίθεση δέχθηκε και ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος.

Επόμενος σταθμός για τον ΔΗΣΥ είναι η διαχείριση της εκλογικής ήττας και οι σκληρές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβουν οι συναγερμικοί, ενόψει του β΄γύρου των Προεδρικών Εκλογών. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αν και αρχικά θα ήταν παρών στη συνεδρία, εντούτοις έκανε δεύτερες σκέψεις και δεν πήγε.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει τον πρώην υπουργό του των Εξωτερικών, Νικο Χριστοδουλίδη, και αναμένεται να εκδηλώσει δημόσια την προτίμηση του στη βάση της θεωρίας του να μην επανέλθει στην εξουσία το ΑΚΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τις συσκέψεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες με συναγερμικά στελέχη της ηγεσίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η κατεύθυνση που υπεδειξε ο ίδιος ήταν ψήφο κατά βούληση, με σαφή προσανατολισμό προς Νίκο Χριστοδουλίδη χωρίς την επίσημη συμμετοχη του ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση, προκειμένου να ανακοπεί ο δρόμος για την άνοδο του ΑΚΕΛ στην εξουσία.

Share this post