Αρχίζει το έργο της η Ακαδημία της Νομικής Υπηρεσίας

Αρχίζει το έργο της η Ακαδημία της Νομικής Υπηρεσίας

Την ερχόμενη Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023, θα γίνει  η επίσημη εξαγγελία της Ίδρυσης της Ακαδημίας της Νομικής Υπηρεσίας  και η παρουσίαση των στόχων, των πυλώνων και του πλάνου δράσης της από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας δρα Δέσποινα Κυπριανού, υπεύθυνη της  Ακαδημίας. 

 Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών της νεοσύστατης Ακαδημίας η  Νομική Υπηρεσία διοργανώνει την ίδια μέρα (9:30 π.μ. – συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία»)  συνέδριο, με θέμα: «Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στην κυπριακή έννομη τάξη και πέραν αυτής».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του καναλιού της Νομικής Υπηρεσίας στο YouTube@LawOfficeCY.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο θα απευθύνουν ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου κ. Αντώνης Λιάτσος. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης κ. Didier Reynders.

Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας της Ελληνικής Δημοκρατίας και τέως Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα «Η έννοια του δημοσίου συμφέροντος στο διοικητικό δίκαιο», καθώς και ο δικηγόρος και καθηγητής  Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος θα παρουσιάσει το θέμα «Το Δημόσιο Συμφέρον ως λόγος περιορισμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης θα παρουσιάσει την εισήγηση «Το δημόσιο συμφέρον στην κυπριακή έννομη τάξη», ενώ από την πλευρά του, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Α. Αγγελίδης θα αναπτύξει το θέμα «Δημόσιο συμφέρον και άσκηση ποινικών διώξεων».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν η Δικαστής κα Άννα Μαρκουλλή, Πρόεδρος Τμήματος Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, ο κ. Πόλυς Πολυβίου, Δικηγόρος και ο κ. Ηλίας Στεφάνου, Δικηγόρος. Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Χριστόφορος Χριστοφή, Δικηγόρος.

 

Share this post