Αποκαλυπτήρια του «περιώνυμου» Ρώσου ολιγάρχη Oleg Boyko

Αποκαλυπτήρια του «περιώνυμου» Ρώσου ολιγάρχη Oleg Boyko

Ο ageliaforos.com έψαξε στο διαδίκτυο και βρήκε και δημοσιεύει «εξαιρετικές» φωτογραφίες για τον «βίο και την πολιτεία» του «περιώνυμου» Ρώσου ολιγάρχη, Oleg Boyko, ο οποίος τώρα -μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη-απολαύει στην Μόσχα της προστασίας του προέδρου Vladimir Poutine.

Η ρήση «Μία εικόνα, χίλιες λέξεις», η οποία  χρησιμοποιείται για να διατυπώσει την υπεροχή της εικόνας στην απεικόνιση σύνθετων εννοιών ή συναισθημάτων σε σχέση με την λεκτική περιγραφή, βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της στην περίπτωση Oleg Boyko. Στην κινεζική γλώσσα υπάρχει παρόμοια ρήση : «Το να ακούσεις κάτι 100 φορές δεν είναι καλύτερο από το να το δεις μια». Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο κ. Boyko ως ολιγάρχης αρέσκεται στην χλιδάτη ζωή και έχει αδυναμία στο “ασθενές φύλο”. Ο Oleg Viktorovich  Boyko γεννήθηκε στην Μόσχα στις 28. 9. 1964.

Το έγκυρο περιοδικό Forbes απαριθμεί  25 Ρώσους δισεκατομμυριούχους, ανάμεσα σε αυτούς και ο Oleg Boyko, στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την ΕΕ. Σε 11 από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους επιβλήθηκαν κυρώσεις πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, ως απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας και την επακόλουθη προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014. Ο Oleg Boyko  έχει την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Finstar Financial , που διαχειρίζεται και συμβουλεύει  εταιρείες χαρτοφυλακίου που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από  30 χώρες. Ο  Boyko άνοιξε τα πρώτα καταστήματα της Μόσχας με συσκευές ανάγνωσης πιστωτικών καρτών τη δεκαετία του 1990. Το 2002 ο Boyko επένδυσε σε μια αλυσίδα χώρων τυχερών παιχνιδιών στη Μόσχα και ίδρυσε την Ritzio Entertainment Group, η οποία επένδυσε σε καζίνο και τυχερά παιχνίδια. Όταν απαγορεύτηκε ο τζόγος, ο Oleg Boyko πούλησε τα ρωσικά περιουσιακά του στοιχεία και ασχολήθηκε με τον τζόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

The Russian Oligarch Billionaires Who Haven’t Been Sanctioned (forbes.com)

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος δεν έχει τεκμηριώσει επαρκώς την απόφαση του , παραπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου  τον γνωστό δικηγόρο Ευστάθιο Κ. Ευσταθίου, διότι αυτός -κατά τον κ. Σαββίδη- διατύπωσε  κατηγορίες  περί διαφθοράς στη Νομική Υπηρεσία, ενίοτε ισχυριζόμενος χρηματισμό λειτουργών της και ενίοτε συγκάλυψη, από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και/ή ποινικών αδικημάτων».

«Παλιά καραβάνα» από τον χώρο της Δικαιοσύνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, μας ανέφερε ότι ο κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό θα πρέπει να τεκμηριώσει τις κατηγορίες του, ενώ δεν απέκλεισε, παρόλο που ο Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί ότι η υπόθεση θα κριθεί υπέρ του, το ενδεχόμενο ο πολύπειρος ποινικολόγος Ευστάθιος Ευσταθίου να ¨κρύβει άσσους στο μανίκι του¨. Ο συνομιλητής μας σημείωσε ότι δεν προβλέπει το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αν υιοθετήσει τα όσα υποστηρίζει ο κ. Σαββίδης, να επιβάλλει στον κ. Ευσταθίου ποινή μεγαλύτερη της επίπληξης. Αυτό , πρόσθεσε, δεν θα είναι καλό για τον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ η θέση του θα καταστεί δυσμενέστερη, αν χάσει την υπόθεση.

Του Πειθαρχικού Συμβουλίου θα προεδρεύσει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης

Ο δικηγόρος Ευστἀθιος Κ. Ευσταθίου

Σχετικά με την  υπόθεση Boyko για συγκάλυψη, όπως κατάγγειλε ο κ. Ευσταθίου,  κλοπής από τον πελάτη του Ilya Surkov , όπως κατάγγειλε ο κ. Ευσταθίου, 113.400.000 δολαρίων , σημειώνεται :

Δικαστήριο της υπόθεσης αυτής και κατόπιν δίκης απερρίφθει η η αξίωση του πελάτη μου και αυτός καταδικάστηκε στα έξοδα είναι “ένα εσκεμμένο ψεύδος για να παραποιηθεί η αλήθεια της διάπραξης του δόλου”. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Επίσης, ο κ. Ευσταθίου υποστηρίζει ότι “την έφεση δεν καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας , αλλά ο δικηγόρος του καταγγέλλοντος Ilya Surkov, δηλαδή εγώ και ο Γενικός Εισαγγελέας δεν παρέστη καν στην δίκη”.Στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα παρουσιάστηκε για  “να προσβάλει την έφεση , όχι να την στηρίξει  ο δικηγόρος του Oleg Boyko,κ.  Κώστας Βελάρης”

Τον Ιούνιο του 2019 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Boyko για να ανακριθεί. Αυτός όμως έστειλε εδώ τους δικηγόρους του , οι οποίοι συσκέφτηκαν στο Αρχηγείο και με λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας. Με άγνοια του κ. Ευσταθίου ματαίωσαν το διεθνές  ένταλμα σύλληψης. Ιδού η απόδειξη:  

Αργότερα (Σεπτέμβριος 2019), και παρά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήματος Certiorari κατατέθηκε , σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου, “παρανόμως με την συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα η εκπρόθεσμη αίτηση για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του Oleg Boyko, το οποίο είχε αχρηστευθεί από τον Ιούλιο του 2019″.

 

Στην συνέχεια παρατίθεται επιστολή από 21 σελίδες , την οποία απέστειλε , στις 8 .10.2021, ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου προς τον Πρόεδρο της Ανεξάρτης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post