Αποκαλύψεις Αρχιεπισκόπου για τον δικό του Γολγοθά υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλύψεις Αρχιεπισκόπου για τον δικό του Γολγοθά υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημοσίως, στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί με τα πόδια του.

Πέραν του γνωστού προβλήματος με τον καρκίνο και των χρόνιων προβλημάτων με την σπονδυλική του στήλη, ο Αρχιεπίσκοπος αποκάλυψε για πρώτη φορά δημοσίως, το εξίσου σοβαρό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί εδώ και επτά χρόνια, στα πόδια του.  Μια βλάβη στο νωτιαίο μυελό, που επηρέασε και την κινητικότητα του. 

Ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος, όπως διακρίνεται καθαρά και από την φωνή του, ο Αρχιεπίσκοπος συγκλονίζει με τον Γολγοθά που περνά εδώ και εφτά χρόνια όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά δημοσίως, μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» και στον Νικήτα Κυριάκου, και με την υγεία του να επιβαρύνεται χρόνο με τον χρόνο. 

«Δυστυχώς, το ενα μου πόδι, το δεξί, έχει κάπου εφτά χρόνια που είχα μια μυελοπάθεια, έχει αχρηστευτεί, το σέρνω (6.30) Και εξαιτίας αυτού, έπεσα πάρα πολλές φορές χάμω και σχεδόν αχρήστεψα και το αριστερό.(6.42) 6.47- 6.50 Αυτό το μήνα έπεσα δύο φορές χάμω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.    

Την παραμονή των Χριστουγέννων, που πήγαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή οι μπάντες της αστυνομίας της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ για να του ευχηθούν, κουράστηκε γιατί αναγκάστηκε για κάποιο διάστημα να σταθεί, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία του. 

 «Και μάλιστα στο τέλος, είπα ότι όσοι έρθουν από δω και πέρα, να έρχονται μέσα στο γραφείο μου. Αλλά εκουράστηκα. Και δεν μπορούσα έπειτα, ούτε να σταθώ, ούτε να περπατήσω», σημείωσε ενδεικτικά ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μετά από αυτό το γεγονός, ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησε σε εξετάσεις ΜRI, με τους γιατρούς που είδαν τα αποτελέσματα, να του απαγορεύουν να παραστεί στη Θεία λειτουργία των Χριστουγέννων 

Ανέφερε μάλιστα επ’ αυτού ότι «οπόταν μου είπαν, μην δοκιμάσεις να κατεβείς τα Χριστούγεννα, διότι εν θα μπορέσεις, θα πέσεις. Έτσι έμεινα κλινήρης» 

Παράλληλα, ενημέρωσε για την κατάσταση του και τον γιατρό που του έκανε δύο επεμβάσεις στην σπονδυλική στήλη, ο οποίος ήρθε εσπευσμένα από την Ελλάδα και μαζί με τον προσωπικό του γιατρό, του έδωσαν μια συνταγή για αποθεραπεία και ξεκούραση.

Παρακολουθείστε ολόκληρη την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου:

Share this post