Από 8 Ιουνίου σταδιακή επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

Από 8 Ιουνίου σταδιακή επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

O πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε απόψε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί την απόφαση του για τη σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης . Υπήρξε συναντίληψη σε πρώτο στάδιο, αρχής γενομένης από την 8η Ιουνίου, να επιτραπεί η διακίνηση από τα σημεία, στα οποία η διέλευση λαμβάνει χώρα μέσω μηχανοκίνητων οχημάτων. Το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών. 

Το μέτρο αφορά Τουρκοκύπριους που εργάζονται ή φοιτούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ή λαμβάνουν φαρμακευτική και ιατρική αγωγή στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Δημοκρατίας. Επίσης αφορά Ελληνοκύπριους ή Μαρωνίτες, που διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα .  

Σημειώνεται πως θα επιτρέπεται η διακίνηση Τουρκοκυπρίων μαθητών από το σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλας, όπου, μέσω λεωφορείων, θα μεταβαίνουν στους χώρους φοίτησης τους. Παράλληλα συνεχίζεται η διέλευση για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Η κυπριακή Κυβέρνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προβαίνει σε τυχαίες δειγματοληπτικές εξετάσεις σε άτομα που θα διακινούνται από τα σημεία διέλευσης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση .
Συμφωνήθηκε επίσης να συνέλθει το συντομότερο δυνατόν η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη σημείων διέλευσης, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση τη συγκεκριμένη στιγμή.
* Ούτε σήμερα καταγράφηκε  κρούσμα του ιού στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

Share this post