Απεβίωσε ο Τίτος Κολώτας

Απεβίωσε ο Τίτος Κολώτας

Απεβίωσε,  απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών, Τίτος Κολώτας. 

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λεμεσό την 1η Φεβρουαρίου 1944. Μετά την αποφοίτησή του από το Λανίτειο Γυμνάσιο σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1971 έως το 1977 οπότε ζούσε στο Παρίσι, σπούδασε δραματική τέχνη και σκηνοθεσία θεάτρου .

Ο Τίτος Κολώτας ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και την πολιτική από το 1981. Από την ενεργό πολιτική αποχώρησε το 1989, όχι όμως από τη δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια, ως δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και διευθυντής εφημερίδων, περιοδικών και ραδιοφώνων της Κύπρου.

Το 1988 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Προγραμμάτων του ΡΙΚ ο Τίτος Κολώτας συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Τρίτου Ραδιοφωνικού Προγράμματος και του Δευτέρου Καναλιού της τηλεόρασης στου σταθμού. 

Διετέλεσε ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού για δέκα χρόνια από το 1996 μέχρι το 2006 με την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και προέδρευε της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου. Ως Δημοτικός Σύμβουλος, ανάμεσα σε άλλα, με δική του εισήγηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε η Λεμεσός να διεκδικήσει τη δημιουργία πανεπιστημίου και αυτό οδήγησε στη δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Εξέδωσε το βιβλίο «Η Λεμεσός κατά τον 19ο αιώνα» και συνέγραψε μαζί με την Άννα Μαραγκούτο βιβλίο «Λεμεσός η Παλιά Πολιτεία μέσα από τον φακό του φωτογράφου Έντουαρτ» που είναι μια πολυτελής έκδοση-λεύκωμα του Πολιτιστικού Τμήματος της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

 

Share this post