Απεβίωσε ο Σωκράτης Χάσικος

Απεβίωσε ο Σωκράτης Χάσικος

Έφυγε τα ξημερώματα από την ζωή ο πρώην  υπουργός  Εσωτερικών και ηγετικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, Σωκράτης Χάσικος .  

Τον Σωκράτη Χάσικο αποχαιρέτησε μέσω Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η απώλεια του Σωκράτη Χάσικου, είναι απώλεια για τον τόπο μας, γιατί ο Σωκράτης πρόσφερε πολλά και μπορούσε να προσφέρει περισσότερα. Ιδιαίτερα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού, για το οποίο είχε πάθος».

O πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, έγραψε μέσω Twitter: «Στο καλό Σωκράτη μου. Αγάπησες την πατρίδα μας κ την υπηρέτησες με όλες σου τις δυνάμεις, όπως υπηρέτησες για δεκαετίες την παράταξή μας. Με ευθύτητα, ειλικρίνεια κ σταράτο λόγο. Σ’ ευχαριστούμε. Συλλυπητήρια στα παιδιά κ τους οικείους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

«Στο καλό Λεβέντη μας. Η ειλικρίνεια η συνέπεια και ο ξεκάθαρος πολιτικός σου λόγος θα συντροφεύουν τα βήματα μας», ανέφερε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.

«Ήσουν λεβέντης, έφυγες λεβέντης. Έστω και σε πολύ λάθος ώρα. Η τόλμη, η παρρησία, το θάρρος της γνώμης σου πάντα θα μας συντροφεύουν. Οι θέσεις και τα πιστεύω σου είναι και δικά μας. Στο καλό Σωκράτη. Στο καλό άρχοντα», ανέφερε στην ανάρτηση του ο βουλευτής Μιχάλης Σοφοκλέους.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένεια και τους οικείους του Σωκράτη Χάσικου. «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ως @DIKO1976 αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Σωκράτη Χάσικο και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του». Τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια εκφράζει ο Βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Εκλέγηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τον ίδιο συνασπισμό για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Στις 25 Αυγούστου 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003 που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης.

Επανεξελέγη βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Δεν διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. 

Την 1 Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαΐου 2017 που υπέβαλλε την παραίτηση του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. 

Share this post