Απαράδεκτη δημοσιοποίηση από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας φωτογραφιών του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Απαράδεκτη δημοσιοποίηση από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας φωτογραφιών του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ είναι φίλος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ , ο οποίος είναι συμπαραστάτης και αρωγός της παλαίφατης Εκκλησίας Αλεξανδρείας. Η στάση αυτή είναι διαχρονική, αλλά ενισχύθηκε τώρα με την εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική , κανονικό έδαφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας την  Τετάρτη,  22 Ιουνίου 2022  “ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, πέρασε το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Έξαρχο εν Κύπρω, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’.

Οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Αφρικανική Ήπειρο, τις δυσκολίες, τα μελλοντικά έργα, τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της Ιεραποστολής και άλλα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος τόνισε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, την στήριξη του στο Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως και στο έργο της εν Κύπρω Εξαρχίας του Θρόνου.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου και τον Σεπτό Προκαθήμενο της για την στήριξη και την υψίστης σημασίας συμβολή του στην προσπάθεια ευαγγελισμού των Αφρικανικών πληθυσμών”.

Στην συνάντηση ελήφθησαν  αναμνηστικές φωτογραφίες. Ως εδώ καλά. Ωστόσο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ακρίτως έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες  ( στην μια είναι οι συνοδοί του Πατριάρχη  και οι Επίσκοποι Καρπασίας και Νεαπόλεως) , στις οποίες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, λόγω της κατάστασης της υγείας του και της θεραπείας στην οποία υποβάλλεται  , φαίνεται πολύ καταβεβλημένος. 

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών , οι οποίες μάλιστα ελήφθησαν στο διαμέρισμα του Αριεπισκόπου και όχι σε δημόσιο χώρο, είναι απαράδεκτη , αντιδεοντολογική και δείχνει , έστω ακούσια , έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου και στην κατάσταση της υγείας του. Ευθύνη έχουν και οι παραλήπτες των φωτογραφιών, οι οποίοι τις δημοσίευσαν για να μην χάσουν την “αποκλειστικότητα”.  Έλεος πια με την φωτογραφική μανία.  

ΥΓ:  Ο ageliaforos.com δεν θα δημοσίευε τις φωτογραφίες , αν τις ελάμβανε. Τις αναδημοσιεύουμε σήμερα αναγκαστικά για να καυτηριάσουμε το ολίσθημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Share this post