Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής για την δολοφονία Θ. Νικολάου

Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής για την δολοφονία Θ. Νικολάου

Τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Λάμπρο Παππά, διόρισε σήμερα το  Υπουργικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, για διερεύνηση της δολοφονίας του 26χρονου αστρατιώτη Θανάση Νικολάου πριν από 19 χρόνια στη Λεμεσό. Ο κ. Παππάς έχει συσσωρευμένη εμπειρία σε θέματα ανθρωποκτονιών από την θητεία του στην Ελληνική Αστυνομία. Ανεξάρτητος ποινικός  ανακριτής διορίστηκε και ο δικηγόρος Θανάσης Αθανασίου.

Η ανάγκη για νέα έρευνα σε σχέση με τον θάνατο του Θανάση Νικολάου προέκυψε μετα το πόρισμα της θανατικής ανάκρισης, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες από την δικαστή, Ντόρια Βαρωσιώτου, και το οποίο επιβεβαιώνει πως επρόκειτο για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία, όπως για δύο σχεδόν δεκαετίες υποστήριζε η αστυνομία και ο ιατροδικαστής που έκανε την πρώτη νεκροψία και νεκροτομή.
Οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές θα αναζητήσουν τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και όσους συνέβαλαν στην συγκάλυψη του εγκλήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Την ανακοίνωση των ονομάτων των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης μετά την σημερινή συνεδρίαση  του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι όπως έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, «οι όροι εντολής, πολύ γενικά, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά να ερευνηθεί κατά πόσο έπρεπε να έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες από το 2005 μέχρι σήμερα, και οι οποίες δεν έχουν γίνει».

«Ακριβώς επειδή τα περιθώρια στενεύουν όπως αντιλαμβάνεστε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια δεν υπάρχει η επιλογή του τι θα διερευνηθεί για να φτάσουμε στην πραγματική αλήθεια στο τι έγινε, και στους ενόχους», πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε  ότι είναι να τραγικό, ευαίσθητο θέμα και πρέπει να λήξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο “προκειμένου όλοι να είναι ικανοποιημένοι και επιτέλους να αναπαυθεί η ψυχή και του Θανάση, αλλά και της οικογένειάς του”. 

Share this post