Αννίτα Δημητρίου: Τα κόμματα μας γεννήθηκαν μέσα απ’ τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου.

Αννίτα Δημητρίου: Τα κόμματα μας γεννήθηκαν μέσα απ’ τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου.

Ομιλία Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 Η Πρόεδρος της Βουλής και του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, χαιρέτισε σήμερα (6.4.2024) , στην Αθήνα στο ιστορικό Ζάππειο, το εορταστικό 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της αδερφικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού και 50 χρόνων μεταπολίτευσης.

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός διάγουν βίους παράλληλους, τόνισε στην ομιλία της η κ. Δημητρίου. Γεννήθηκαν μέσα απ’ τις στάχτες των εθνικών μας δυσκολιών, με βασικό στόχο την επιβίωση του έθνους, την αναγέννηση Ελλάδας και Κύπρου.

«Αυτή είναι η κοινή μας βάση και η κοινή μας αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, πριν και πάνω απ’ όλα θα βάζουν πάντα το καλό της πατρίδας. Απέναντι σε κάθε μορφής λαϊκισμό και ακρότητα, αντιτάσσουμε τα κοινά μας οράματα βασισμένα στον υγιή πατριωτισμό και στην αταλάντευτη πίστη στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δυτικού πολιτισμού. Το κράτος δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, η κοινωνική οικονομία της αγοράς, η δυνατή Ελλάδα που σημαίνει και μια δυνατή Κύπρο, δεν θα πάψουν ποτέ να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των πολιτικών μας».

Όποτε κλήθηκαν από τον λαό να κυβερνήσουν η Νέα Δημοκρατία και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, υπογράμμισε, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έζησαν καλύτερες μέρες! Έδωσαν ξανά το δικαίωμα στην ελπίδα και στο όραμα.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα, τόνισε ότι ο συντονισμός κινήσεων και ο κοινός βηματισμός Κύπρου – Ελλάδος, είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη ανάγκη. «Μέσα απ’ την κοινή μας ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και τις προοπτικές οι οποίες διανοίγονται μέσω ΕΛΚ, τη μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη που διαμορφώνει πολιτικές και στρατηγικές στην ΕΕ».

Με τον πρόεδρο του ΕΛΚ , Μαξ Βἐμπερ

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος για τη σταθερή στήριξη στο Κυπριακό ο οποίος με κάθε ευκαιρία ξεκαθαρίζει ότι μια λύση με δύο κράτη στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή και ότι οι εκτός ορίων συμπεριφορές της Τουρκίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Αλλά και για τις διαβεβαιώσεις ότι η ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει πάντα μέσα απ’ το Κυπριακό.

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της ιστορίας, σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφερόμενη και στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι πέφτει στις πλάτες των ευρωπαίων ηγετών η ευθύνη να σχεδιάσουν σήμερα το όραμα για το πώς θα προχωρήσει συλλογικά η Ευρώπη. «Είναι δική μας ευθύνη να διαφυλάξουμε την ιστορία, την ίδια τη δημοκρατία, τις αρχές και τον πολιτισμό μας για τις μελλοντικές γενιές. Γι’ αυτό, οφείλουμε να επιδείξουμε αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρούμε από κοινού τις λύσεις. Με στόχο να διασφαλίσουμε, να εξελίξουμε και να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τρόπο ζωής, να περάσουμε με επιτυχία το κατώφλι της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, σεβόμενοι πλήρως τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορετικές τοπικές παραλλαγές κάθε ευρωπαϊκού κράτους και λαού, προκειμένου να προασπίσουμε και να εμπλουτίσουμε το αύριο των μελλοντικών γενιών αρχίζοντας από σήμερα».

Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

Share this post