Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ παραμένει ενωμένος και αποφασιστικός για τα επόμενα βήματα.

Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ παραμένει ενωμένος και αποφασιστικός για τα επόμενα βήματα.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε σήμερα στην 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ η πρόεδρος του κόμματος , Αννίτα Δημητρίου.   Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι είναι γιορτή Δημοκρατίας και άψογων δημοκρατικών διαδικασιών για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η σημερινή μέρα, για την εκλογή της υπόλοιπης πολιτικής ηγεσίας. Έτσι σημείωσε η κ. Δημητρίου, θα προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, για να εκσυγχρονίσουμε, ν’ αναβαθμίσουμε τον πολιτικό μας χώρο και να γυρίσουμε νέα σελίδα.

Ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι   για τις πρώτες τρεις ώρες της ψηφοφορίας, δηλαδή μέχρι τις 12μ, το εκλογικό τους δικαίωμα στην 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την ανάδειξη των υπολοίπων θέσεων της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος και των 25 εκλελεγμένων μελών του Πολιτικού Γραφείου, άσκησαν 7.754 μέλη.

Η εκλογική διαδικασία, προστίθεται, εξελίσσεται απολύτως ομαλά χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες κλείνουν στις 6μμ.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Δημοκρατικού Συναγερμού, την 8η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση απαρτίζουν όλα τα μέλη του Κόμματος που ήσαν εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών ενενήντα (90) μέρες πριν, δηλαδή κατά την 5η Φεβρουαρίου 2023, και έχουν τακτοποιημένες τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς το Κόμμα για το έτος 2023.

Η εκλογή του Αναπληρωτή Προέδρου, γίνεται με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο. Κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει ένα υποψήφιο. Η ανάδειξη των τριών Αντιπροέδρων γίνεται με ενιαία εκλογή, ένα ψηφοδέλτιο, και για να είναι έγκυρη η ψήφος, κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει 2 ή 3 υποψηφίους/ες. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από 2 ψήφους ή περισσότερες από 3 θεωρείται άκυρο. Η ανάδειξη των 25 μελών του Πολιτικού Γραφείου γίνεται με ενιαία εκλογή, κατά την οποία κάθε μέλος δικαιούται να ψηφίσει από 13 μέχρι 25 υποψήφιους/ες. Ψηφοδέλτιο με λιγότερες από 13 ή περισσότερες από 25 ψήφους θεωρείται άκυρο.

Share this post