Ανεπίτρεπτη στάση Κασουλίδη και γ.δ. ΥΠΕΞ για την Φιλίππα Καρσερά

Ανεπίτρεπτη στάση Κασουλίδη και γ.δ. ΥΠΕΞ για την Φιλίππα Καρσερά

Του Α. Βικέτου

Τώρα που ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023 κάποιοι σε πηγαδάκια, χωρίς να έχουν το θάρρος να το δηλώσουν επώνυμα, διαδίδουν ότι “όταν ήταν υπουργός , το Υπουργείο δεν λειτουργούσε”. Αν συνέβαινε αυτό, η κύρια ευθύνη ανήκει στον πρόεδρο Αναστασιάδη, διότι ο Ν. Χριστοδουλίδης ήταν μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου δικός του υπουργός. Ωστόσο, όταν παραιτήθηκε από το Υπουργείο τον ευχαρίστησε για το έργο και την προσφορά του. 

Χθες δημοσίευμα στην εφημερίδα “Χαραυγή” είχε τίτλο: “Δεν γνωρίζουν στο ΥΠΕΞ αν η σύζυγος του Χριστοδουλίδη… παρουσιάζεται στην εργασία της”. 

Ο συντάκτης της είδησης, Μιχάλης Μιχαήλ, αναφέρει ότι “Η «Χαραυγή» επικοινώνησε με  το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ωστόσο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει τι ακριβώς συμβαίνει και αν δόθηκε στην κα Καρσερά άδεια άνευ απολαβών ή όχι! Όπως μας λέχθηκε, ο μεν Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, αφού, όπως είπε, δεν είναι ο αρμόδιος για να δίνει άδειες στο προσωπικό, ενώπιον δε της διεύθυνσης του Υπουργείου δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση”.

Δεν γνωρίζουν στο ΥΠΕΞ αν η σύζυγος του Χριστοδουλίδη… παρουσιάζεται στην εργασία της (dialogos.com.cy)

Δεν έχω λόγω να αμφισβητήσω το δημοσίευμα, αλλά η απάντηση του ΥΠΕΞ δείχνει ή ότι το Υπουργείο είναι ακυβέρνητο ή ότι υπάρχει εμπάθεια κατά της κυρίας Φιλίππας Καρσερά, γιατί ο σύζυγός της , Νίκος Χριστοδουλίδης, κατέρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2023. 

Ἐτι χειρότερο είναι ότι πέρασε μια ολόκληρη μέρα και ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ή ο γενικός διευθυντής, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, δεν είχαν την ευσθησία να εκδοθεί από το Υπουργείο σχετική ανακοίνωση, η οποία να δίνει υπεύθυνη απάντηση στην είδηση της εφημερίδας “Χαραυγή”. Η στάση αυτή, με την οποία στιγματίζεται ένα αξιόλογο μέλος, όπως όλοι έλεγαν μέχρι πρόσφατα, της Διπλωματικής Υπηρεσίας αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ! 

Οφείλουν μέχρι απόψε ο υπουργός ή ο γενικός διευθυντής να κάνουν μια υπεύθυνη ανακοίνωση , με την οποία να λένε την αλήθεια για την υπόθεση της κυρίας Καρσερά. Τα ήξεις αφήξεις για να να σπιλώνονται και να διασύρονται πρόσωπα δείχνουν μικρότητα και αναξιοπρέπεια.  

 

Share this post