Αναταράξεις στον ΔΗΣΥ

Αναταράξεις στον ΔΗΣΥ

Νέα εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΔΗΣΥ έφερε η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας Κωστάκη Κωνσταντίνου για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου. Ο τέως πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου , εξαπέλυσε πυρά προς το Προεδρικό και προς την Πινδάρου και  μίλησε για «σημαιοφόρους και αποστάτες».

Με αφορμή  την άφιξη της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ  για το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου μίλησε για «επίδειξη μικρομεγαλοτισμού της εκτελεστικής εξουσίας, με φαντασιώσεις ¨SOTU¨ ομιλιών και εκθέσεις ιδεών για την Κύπρο του 2035, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη, την ώρα, όπως σημειώνει που δημιουργείται ίσως μια τελευταία συγκυρία για να βγει το Κυπριακό από το τέλμα. Θέλοντας προφανώς να δείξει ταύτιση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην συνέχεια της γραπτής δήλωσης του σχολιάζει και την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου. «Την ίδια ώρα στο κόμμα μας», προσθέτει, «κατ’ επίκληση της ενότητας βάζουν σημαιοφόρους εκείνους που τορπίλισαν την ενότητα και υπονόμευσαν την παράταξη».

Στον κ. Νεοφύτου απάντησε ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα του πρώτου στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Μίλησε για την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας που γίνεται και κάλεσε σε συστράτευση και ενότητα. «Αναδείξαμε δημοκρατικά τη νέα ηγεσία και πρέπει να τη στηρίξουμε και να της συμπαρασταθούμε. Ανέλαβε παραλαμβάνοντας και τις αποφάσεις που προϋπήρχαν αφού μεσολάβησαν μια Παγκύπρια εκλογική συνέλευση και ένα Παγκύπριο Συνέδριο. Δεν εναπόκειται στη σημερινή ηγεσία να ανατρέψει τις αποφάσεις αυτές», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Καθοριστικό σημείο της χθεσινής συνεδρίας  του Πολιτικού Γραφείου ήταν η παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη. Γεγονός το οποίο έτυχε διαφόρων σχολιασμών και ερμηνειών

Η παρέμβαση Αναστασιάδη έτυχε αρνητικής ερμηνείας, με τον νομικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ, Κρις Τριανταφυλλίδη, να δίνει διαστάσεις με αναφορές για ευθύνες του στην «διάσπαση της παράταξης που οδήγησε και στην ήττα στις προεδρικές εκλογές».

«Ψες στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗ.ΣΥ αποκαλύφθηκε η κινητήριος δύναμη πίσω από την αποστασία και την επακόλουθη διάσπαση που οδήγησε στο εκλογικό αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023», έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του ο Κρίς Τριανταφυλλίδης. Κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί στο Πολιτικό Γραφείο για να λάβει θετική ψήφο «ο πρωταγωνιστής τότε της αποστασίας στη Πάφο», είπε, προσθέτοντας πώς ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΔΗΣΥ. «Εσύ καλά τώρα …..προς τα μπουζούκια τραβάς!!», έγραψε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Share this post