Αναστασιάδης: Με κοινωνικές συναντήσεις δεν επαναρχίζει ο διάλογος

Αναστασιάδης: Με κοινωνικές συναντήσεις δεν επαναρχίζει ο διάλογος

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης , Ερσίν Τατάρ, παραβρἐθηκαν απόψε σε δεξίωση, που παρέθεσαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους, στον χώρο του Λήδρα Πάλας.

Σε ομιλία του ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος στο Κυπριακό και μίλησε για προκλήσεις. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν επιφέρει οι διαπραγματεύσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έφθασε στις 18:35 στον χώρο του Λήδρα Πάλας. Τον υποδέχθηκε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ. Πέντε λεπτά αργότερα έφθασε και ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ και οι δύο ηγέτες έκαναν χειραψία.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στη δεξίωση ήταν συνεργάτες των δύο ηγετών, ξένοι Πρέσβεις διαπιστευμένοι στην Κύπρο, μέλη των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών και της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε  ότι δεν αναμένει μέσα από κοινωνικού περιεχομένου συναντήσεις , όπως αυτή απόψε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στην εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών, να επιτευχθεί ο στόχος της επανέναρξης του διαλόγου.

Σημείωσε πως ο ίδιος προωθεί την εμπλοκή της ΕΕ σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου εν μέσω εκλογικών διαδικασιών σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία να αποφευχθούν νέα τουρκικά τετελεσμένα και να πρετοιμαστεί το έδαφος για μια λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου και πως ελπίζει ότι η αποφασιστικότητα του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυριακό θα εκδηλωθεί με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου όπως ο ίδιος πρότεινε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ ΦΩΤΟ: Σταύρος Ιωαννίδης

Share this post