Αναστασιάδης: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

Αναστασιάδης: Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα

Ατελέσφορη η προσπάθεια για τη συνομολόγηση των¨ όρων αναφοράς”

“Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα”, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος  Αναστασιάδης, μετά την κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση του με την Τζέιν Λουτ και τον Μουσταφά Ακιντζί, και σημείωσε ότι η διαδικασία για συνομολόγηση των “όρων αναφοράς” είναι εν εξελίξει.

Η συνάντηση διάρκεσε περίπου μία ώρα. Όπως προκύπτει στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και στην ειδική απεσταλμένη του, Τζέιν Χολ Λουτ, εναπόκειται πλέον η απόφαση για τον τρόπο, με τον οποίο θα συνεχιστεί η διαδικασία στο Κυπριακό, μετά την άκαρπη προσπάθεια για τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, ανέφερε διπλωματική πηγή στο ΚΥΠΕ, η οποία πρόσθεσε ότι διαδικασία δεν συνεχίζεται με οποιοδήποτε τρόπο στην Κύπρο. Αναμένεται εξάλλου ότι η κ. Λουτ θα συνεχίσει τις επαφές της με τις εγγυήτριες δυνάμεις, σύμφωνα όμως με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει πληροφόρηση, αν αυτό θα γίνει πριν τη μετάβαση του προέδρου Αναστασιάδη  στη Νέα Υόρκη.
«Δεν πήγε τίποτα χαμένο, μάθαμε πως σκέφτεται η άλλη πλευρά”, σχολίασε καταληκτικά η ίδια πηγή.

Ο Ν. Αναστασιάδης είπε  ότι «δεν έγινε η οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης, απλά φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμοί, αλλά φυσικά και η έκφραση ελπίδας και η ενθάρρυνση της κας Λουτ να συνεχίσει την προσπάθεια με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».
Ερωτηθείς πώς θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, είπε ότι «είναι θέμα της κας Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι που να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς».
Σε ερώτηση, ποια είναι η προοπτική για την τριμερή συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ των ΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης  είπε ότι «αυτή την ώρα εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το βέβαιο είναι ότι θα τον συναντήσω».

Share this post