Αναστασιάδης: Απύθμενο το θράσος της Τ/κ ηγεσίας

Αναστασιάδης: Απύθμενο το θράσος της Τ/κ ηγεσίας

“Το θράσος δεν έχει όρια”, δήλωσε  σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την αντίδραση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας σε σχέση με το χθεσινό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την ONFICYP, για το οποίο εξέφρασε  παράλληλα την ικανοποίηση του .

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του νέου κτηρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου,  κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ONFICYP, ο Πρόεδρος είπε ότι «θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στον μέγιστο βαθμό στις αξιώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και σε όσα υπαγορεύουν οι διεθνείς κανόνες και συνεπώς εκφράζω την ικανοποίηση μου».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο Πρόεδρος είπε ότι «μια ζωή, όχι μόνο απλώς αντιδρούν, αλλά ενεργούν ενάντια στους κανόνες διεθνούς δικαίου. Συνεπώς, δεν με ξενίζει η συμπεριφορά τους αν αναλογιστείτε και μόνο ότι κατά παραβίαση των ψηφισμάτων των ΗΕ αξιώνουν την αλλαγή βάσης, παρά τα όσα σε επίπεδο Κορυφής είχαν συμφωνηθεί, παρά τη σωρεία ψηφισμάτων, παρά τις καταδίκες από πλευράς ΕΔΑΔ. Το θράσος δεν έχει όρια».

ΦΩΤΟ: Αντρέας Λουκαΐδης

Share this post