Αναστασιάδης: “Αποφασισμένοι για λύση που θα απαλλάσσει τη χώρα από τον στρατό κατοχής”

Αναστασιάδης: “Αποφασισμένοι για λύση που θα απαλλάσσει τη χώρα από τον στρατό κατοχής”

Η συνεχιζόμενη έξαρση της πανδημίας, το Κυπριακό και οι μεταρρυθμίσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο του Πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης , στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα σε όλους τους Κύπριους, αναφέρεται  τόσο στις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η πανδημία, όσο και στις εξελίξεις στο Κυπριακό. Επισημαίνει ότι ολοκληρώνεται ακόμη μία χρονιά δοκιμασιών για την Κύπρο, καθότι η πανδημία εξακολουθεί να απειλεί τη ζωή και την υγεία, την οικονομική επιβίωση και ευημερία των πολιτών, τα συστήματα υγείας, αλλά και τη δημοσιονομική σταθερότητα των χωρών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με τη βοήθεια και τις θυσίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, κατατάσσεται μεταξύ των κρατών που διακρίθηκαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και στη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα.

Επιπρόσθετα, κάνει εκ νέου έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και την ίδια στιγμή να τηρούν με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα προστασίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι άλλη μια χρονιά φεύγει χωρίς οποιαδήποτε πρόοδο στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου.

Διαβεβαιώνει πως, παρά τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας, δεν θα καμφθεί η αποφασιστικότητα και η επιμονή του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς, για εξεύρεση λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

 

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι η ολοκλήρωση σειράς μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα θέσουν τις βάσεις για την Κύπρο του αύριο. Σημειώνει, παράλληλα, πως κατά το 2022, θα ενδυναμωθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, θα θωρακιστεί το Γενικό Σύστημα Υγείας και θα ολοκληρωθούν πολιτικές που θα εγγυώνται το κράτος πρόνοιας.

Θα είναι χρονιά, συνεχίζει, περαιτέρω ανάπτυξης του ενεργειακού προγράμματος και ολοκλήρωσης ή θεμελίωσης μεγάλων αναπτυξιακών και εμβληματικών έργων, τα οποία θα διασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

 

Share this post