Άγκυρα: Η Αν. Μεσόγειος “είναι τμήμα της Γαλάζιας Πατρίδας”

Άγκυρα: Η Αν. Μεσόγειος “είναι τμήμα της Γαλάζιας Πατρίδας”

Περιφερειακή σύνοδος με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων.
Η Ανατολική Μεσόγειος “αποτελεί ένα κομμάτι της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Fahrettin Altun.
Μιλώντας στο “Διεθνές Συνέδριο Ανατολικής Μεσογείου”, είπε:
“…Κάποιες παλιές αποικιοκρατικές δυνάμεις βλέπουν αυτή την περιοχή ως χώρο γέννησης μιας νέας αυτοκρατορίας τους. Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί ένα κομμάτι της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας.”
Ο Αλτούν, δήλωσε πως η Τουρκία υπό την ηγεσία του ΠτΔ Ερντογάν πάντοτε υποστηρίζει τη διπλωματία και πρόσθεσε πως “χάρη στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ και την Γερμανίδα καγκελάριο  Μέρκελ δώσαμε μία ευκαιρία στο διάλογο”.

Fahrettin Altun

Ο ίδιος  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, διότι όπως είπε “η διπλωματία πάντοτε είναι ο σωστός δρόμος” και πρόσθεσε: “Το βήμα που έγινε ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Στο επόμενο διάστημα πρέπει να μειώσουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να προστατέψουμε τη δυναμική για μία δίκαιη και μόνιμη λύση. Για να αυξήσουμε αυτή τη δυναμική το επόμενο βήμα πρέπει να είναι μία περιφερειακή σύνοδος με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων”.

https://www.yenisafak.com/gundem/diyaloga-bir-sans-verdik-3568532

Share this post