Α. Νεοφύτου: “Θα κερδίσουμε και την μάχη της οικονομίας”

Α. Νεοφύτου: “Θα κερδίσουμε και την μάχη της οικονομίας”

ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ  για την δέσμη των κυβερνητικών μέτρων

«Μέσα από τη μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας η κυβέρνηση πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει τους Κύπριους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους αυτοεργοδοτούμενους και τις επιχειρήσεις. Τώρα είναι η ώρα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης. Εμείς, έχουμε την αυτοπεποίθηση και είμαστε σίγουροι πως,  όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, έτσι θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου
Αυτούσια η δήλωση:
“Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Μέσα από τη μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας έδωσε όλα τα αναγκαία εργαλεία, πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει τους Κύπριους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους αυτό-εργοδοτούμενους και τις επιχειρήσεις.

Τώρα είναι η ώρα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης.

Ο κάθε ένας και η κάθε μια, να εργαστούμε από το δικό μας μετερίζι για να πετύχουμε τον μεγάλο, εθνικό αλλά και συλλογικό στόχο.

Εμείς έχουμε την αυτοπεποίθηση και είμαστε σίγουροι πως όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, έτσι θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας.

Πάντα στα δύσκολα, αποδεικνύουμε εμείς οι Κύπριοι πως έχουμε την αστείρευτη δύναμη να βγαίνουμε νικητές. Και θα βγούμε νικητές κι αυτή τη φορά”.

ΑΚΕΛ-ΥΠΟΙΚ

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.
Η συνάντηση ζητήθηκε από το ΑΚΕΛ για να ενημερωθεί για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση, ανταλλάγησαν απόψεις και τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και μελέτης των μέτρων της κυβέρνησης από μέρους του ΑΚΕΛ προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη αξιολόγηση και εκτίμηση.


Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν οι Γιώργος Λουκαΐδης, Στέφανος Στεφάνου, Άριστος Δαμιανού και Χάρης Πολυκάρπου.

*Πριν από την συνάντηση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ , βουλευτής Στέφανος Στεφάνου, είχε δηλώσει ότι για το κόμμα  βασικό κριτήριο αξιολόγησης των μέτρων είναι αν και κατά πόσον αυτά όντως μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική στήριξη στους αυτοτελώς εργαζόμενους και τις ΜμΕ, οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης με την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

 

ΕΔΕΚ 

Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, ανέφερε κατά τις δηλώσεις του ότι η εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, πρέπει «να γίνει υπό αυστηρό έλεγχο, ώστε να αποφευχθούν καταχρήσεις και να προστατευθούν οι Κύπριοι φορολογούμενοι πολίτες».

Share this post