Α. Κυπριανού με πίεση της Ε.Ε. έγινε η άτυπη πενταμερής στην Γενεύη

Α. Κυπριανού με πίεση της Ε.Ε. έγινε η άτυπη πενταμερής στην Γενεύη

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση πίεσε να γίνει η πενταμερής συνάντηση για το Κυπριακό, διότι θεωρούσε πως μπορεί να βοηθούσε το διάλογο για τη θετική ατζέντα με την Τουρκία”, δήλωσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε συνέντευξη Τύπου για το Κυπριακό, ο κύριος Κυπριανού ανέφερε, επίσης, ότι άρχισαν και γίνονται νύξεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, για να υπαναχωρήσει από συγκλίσεις, ώστε να καλυφθεί η απόσταση των θέσεων με την τουρκική πλευρά, η οποία ζητεί δύο κράτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη “να μην περιορίζεται σε παθητικό και αμυντικό ρόλο, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες με προσήλωση στις αρχές λύσεις και να μην υπάρχουν εκ μέρους του παλινδρομήσεις και αντιφάσεις”. Δεν πρέπει, τόνισε, “να υποχωρήσει σε ζητήματα και ιδιαίτερα σημαντικά, στα οποία έχουν επιτχευχθεί συγκλίσεις”.

Ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δεν θα αποτολμήσει μια νέα άτυπη συνάντηση ,εάν οι συνθήκες συνεχίσουν ως έχουν. Θεωρώ, τόνισε, ότι θα ήταν σοβαρό λάθος.

 

Share this post