Την παραίτηση του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη υπέβαλε ο Βασίλης Πάλμας από την την θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Στην επιστολή του ο κ. Πάλμας αναφέρει ότι οι λόγοι που παραιτείται είναι προσωπικοί, και έχει ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2022. Από το 2017 είναι Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω της Κύπρου.

 

ΕΞΑΛΛΟΥ,  σε γραπτή δήλωση ο κ. Πάλμας αναφέρει:

“Με την υποβολή της παραίτησης μου, για καθαρά προσωπικούς λόγους, που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2022, από τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τόσο για την άψογη, ειλικρινή και στενή συνεργασία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, όσο και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

Υπηρέτησα από την τιμητική θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, σε μια ομολογουμένως κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, αλλά συγχρόνως καθοριστική και με σημαντικές αποφάσεις που θα έπρεπε να ληφθούν – και έχουν ληφθεί, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως Κυβέρνηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέραμε να πετύχουμε αναμφίβολα πολλά.

Για αυτή την άριστη και αγαστή συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά τις/τους συναδέλφους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά όλες και όλους, συνεργάτιδες και συνεργάτες, φίλες και φίλους μου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τη στήριξη και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες/ους τις/τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την ειλικρινή συνεργασία”. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αποδέχτηκε με λύπη την παραίτηση του Βασίλη Πάλμα και τον ευχαρίστησε για την “δημιουργική και άψογη” συνεργασία τους.   

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  Βασίλης Πάλμας , ο οποίος είναι μέλος της ΔΗΠΑ, θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, εφόσον ο πρώην ΥΠΕΞ  κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2023. 

Ο Βασίλης Πάλμας γεννήθηκε στη  Λεμεσό την 1η Ιουνίου 1964. Στη συνέχεια μετακόμισε οικογενειακώς στη Λευκωσία. Φοίτησε στο Λύκειο Αρρένων Κύκκου . Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πριν ασχοληθεί με την Πολιτική εργαζόταν ως διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Λατομεία Φαρμακά. Διετέλεσε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών. Ήταν νυμφευμένος με την Αγγελική Χριστοδούλου (απεβίωσε στις 20 Μαρτίου 2020) και έχει ένα υιό.

Ο Βασίλης Πάλμας διετέλεσε πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ) και στη συνέχεια Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.  Διορίστηκε  Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Από τις 11 Μαΐου 2007 έως τις 2 Μαρτίου 2008, που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης, διετέλεσε Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις 8 Μαΐου 2017 διορίστηκε Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Στην ίδια θέση επαναδιορίστηκε και από τον πρόεδρο Αναστασιάδη το 2018. 

Share this post