36 ημέρες «σιγής ιχθύος» από την ΥΔΔΤ

36 ημέρες «σιγής ιχθύος» από την ΥΔΔΤ

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, σίγουρα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο βιβλίο ρεκόρ «Γκίνες», διότι εδώ και 36 μέρες δεν έχει απαντήσει σε δύο  ερωτήσεις, που  στείλαμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι ερωτήσεις στάλθηκαν στο email της  υπεύθυνης για θέματα Τύπου του γραφείου της υπουργού για να διαβιβαστούν προς  αυτή.

 

ARISTIDES VIKETOS <[email protected]>
15 Σεπ 2021, 12:42 μ.μ.

 

Λευκωσία, 15.09 . 2021

Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

κα Στέφη Δράκου.

Κυρία Υπουργέ,

παρακαλώ να αποσαφηνίσετε την θέση σας στα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Συμφωνείτε με τις απόψεις του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου ότι « είναι οικτρή και χαοτική η κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του τόπου»  και  «δεν μπορεί να οργανώνονται εγκληματικές ενέργειες εντός των Φυλακών και να σφυρίζουμε αδιάφορα»; Αν συμφωνείτε ποια μέτρα πρέπει, κατά την εκτίμηση σας, να ληφθούν για την διόρθωση του εφαρμοζόμενου σωφρονιστικού προγράμματος στις Κεντρικές Φυλακές;

 

  1. Με ποιο τρόπο χειριστήκατε την ενυπόγραφη επιστολή των περίπου 100 κρατουμένων των Κεντρικών Φυλακών;

 

Με εκτίμηση

 

ΥΓ: Οι απαντήσεις σας δεν έχω πρόβλημα να δοθούν προς όλα τα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης

*********

Η στάση της κυρίας υπουργού είναι άκρως απαράδεκτη, γιατί είναι χρέος κάθε πολιτικού προσώπου σε μια δημοκρατική κοινωνία να απαντά άμεσα ή έστω σε εύλογο χρόνο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 36 μέρες και η υπουργός δεν έχει απαντήσει δείχνει αδυναμία να τοποθετηθεί σε δύο απλές ερωτήσεις . Το Γιατί πρέπει να μας το πει η ίδια. 

Share this post