Ζελένσκι: Σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο θα οδηγήσει αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Ζελένσκι: Σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο θα οδηγήσει αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε πως τυχόν αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για κατάπαυση του πυρός, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Σε συνέντευξη στο CNN, ο Ζελένσκι εξέφρασε, εκ νέου, ετοιμότητα για συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας πως χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος.

Πρόσθεσε πως οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα του για να σκοτώσουν τους Ουκρανούς, τονίζοντας πως η Ουκρανία είναι σε θέση να αντεπιτεθεί και να δώσει ισχυρό κτύπημα.

Την εν ψυχρώ εκτέλεση πενήντα-έξι αμάχων κατήγγειλε το Κίεβο, ανακοινώνοντας ότι ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ σε γηροκομείο στην πόλη Κρεμίννα.

Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν κυνικά και εσκεμμένα το κτίριο με τανκ στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Η Κρατική Υπηρεσία Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι από την επίθεση υπήρχαν δέκα-πέντε επιζώντες, οι οποίοι έχουν απαχθεί από τους ρώσους και μεταφέρθηκαν στο Σβάτονε, στο περιφερειακό γηριατρικό οικοτροφείο.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ

 

 

Share this post