Ζελένσκι: Η Ρωσία «δεν θα αποφύγει την ευθύνη για τις επιθέσεις»

Ζελένσκι: Η Ρωσία «δεν θα αποφύγει την ευθύνη για τις επιθέσεις»

Έρευνα του Sociological Group Rating με θέμα «Ανασυγκρότηση και Διεθνής Βοήθεια» στην Ουκρανία.-Έκδοση Transatlantic Dialogue Center (TDC)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε το νέο κύμα ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων σήμερα και δήλωσε ότι η Μόσχα «δεν θα αποφύγει την ευθύνη».

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι στις τελευταίες επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας επλήγησαν κρίσιμης σημασίας υποδομές και κτίρια διαμερισμάτων σε 10 ουκρανικές περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις είχαν στόχο το Κίεβο και εννέα περιοχές στο κεντρικό, το νότιο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

«Ο εχθρός εκτόξευσε 81 πυραύλους προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους Ουκρανούς, χρησιμοποιώντας και πάλι τις ελεεινές του τακτικές», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατήσουν τους αμάχους. Αυτό είναι όλο που μπορούν να κάνουν. Αλλά αυτό δεν τους βοηθά. Δεν θα αποφύγουν την ευθύνη για όσα έχουν κάνει», ανέφερε ο Ζελένσκι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

*****************************************************

Υποστήριξη της βιώσιμης ανασυγκρότησης στην Ουκρανία

Το Transatlantic Dialogue Center (TDC) ανακοίνωσε   τη δημοσίευση της πιο πρόσφατης εργασίας του: «Υποστήριξη της Βιώσιμης Ανασυγκρότησης στην Ουκρανία: Συστάσεις για ΟΚΠ, επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και χορηγούς». Σύμφωνα με το TDC “Αυτή η λεπτομερής εργασία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, μετά τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς και τις στρατηγικές ανάκαμψης που μπορούν να εφαρμοστούν στις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές. Η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες ζωών και περιουσιακών στοιχείων, αφήνοντας το έθνος σε ανάγκη βοήθειας για την ανοικοδόμηση της οικονομίας, των υποδομών και της κοινωνικής του σφαίρας. Αυτή η δημοσίευση υπογραμμίζει τη σημασία της διεθνούς υποστήριξης για την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και την επιβίωση της Ουκρανίας ως κυρίαρχου, ανεξάρτητου, δημοκρατικού και ευρωπαϊκού κράτους. Αυτή η δημοσίευση πραγματεύεται κρίσιμα θέματα όπως πότε πρέπει να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση, ποια προγράμματα είναι πιο σημαντικά και ποιες ανάγκες ανάκαμψης είναι πιο διαδεδομένες σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο. Δίνει επίσης συστάσεις για τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους δωρητές που πρέπει να λάβουν υπόψη κατά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία αποκατάστασης και επεξεργάζεται την προοπτική της Ουκρανίας για διεθνή δέσμευση στη διαδικασία ανοικοδόμησης.

Το υλικό βασίζεται σε μια πανεθνική έρευνα με τους Ουκρανούς που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2022 με θέμα «Ανασυγκρότηση και Διεθνής Βοήθεια», που διεξήχθη από το Sociological Group Rating. Παρέχει μια μοναδική προοπτική για το πώς αντιλαμβάνεται το κοινό τις προκλήσεις της ανοικοδόμησης και ποιες στρατηγικές διεθνούς υποστήριξης για την ανάκαμψη της Ουκρανίας θα είναι πιο αποτελεσματικές. Πιστεύουμε ότι η στοχευμένη και έγκαιρη βοήθεια στον πληγέντα πληθυσμό μπορεί να δημιουργήσει έναν πολλά υποσχόμενο ορίζοντα για την ανάκαμψη της Ουκρανίας και να δώσει ελπίδα για ένα ευημερούν μεταπολεμικό μέλλον. Αυτή η δημοσίευση θα ενδιαφέρει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους μελετητές, τους ερευνητές και τους επαγγελματίες στον τομέα της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης μετά τη σύγκρουση”.

Υποστήριξη της βιώσιμης ανασυγκρότησης στην Ουκρανία by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Share this post