Ζελένσκι: Η νίκη της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη» αν η Δύση «κρατήσει το λόγο της»

Ζελένσκι: Η νίκη της Ουκρανίας είναι «αναπόφευκτη» αν η Δύση «κρατήσει το λόγο της»

Το Κίεβο είναι πρόθυμο  να εξετάσει μέρη του αποτελούμενου από 12 σημεία ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου, που διεξάγει η Ρωσία.- Το κυπριακό ΥΠΕΞ εκφράζει αλληλεγγύη  στην Κυβέρνηση και στον λαό της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε σήμερα ότι η νίκη ενάντια στην Ρωσία είναι δυνατή αυτό το έτος , εάν οι δυτικοί της εταίροι τηρήσουν τον λόγο τους για στρατιωτική βοήθεια.

«Εάν οι εταίροι τηρήσουν τον λόγο τους και σεβαστούν τις προθεσμίες, μας περιμένει μια αναπόφευκτη νίκη (…) Την θέλω πραγματικά φέτος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου κατά την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής.

Ο Ζελένσκι προέτρεψε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μίλι, να επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ρωτήθηκε για ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Μίλι, ότι η Ουκρανία δεν θα καταφέρει να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από όλα τα κατεχόμενα εδάφη και απάντησε ότι δεν τον άκουσε να λέει κάτι τέτοιο στη συνάντηση που είχαν. «Αν το πιστεύει αυτό, τότε θα έπρεπε να αυξήσει την ταχύτητα με την οποία παραδίδονται όπλα στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία είναι ανοιχτή στο να εξετάσει μέρη του ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι είναι ανοιχτός στο να εξετάσει μέρη του αποτελούμενου από 12 σημεία ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας για τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην χώρα του.

Αναφερόμενος στο κείμενο του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε η Κίνα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι στο έγγραφο αυτό, «μου φαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός της εδαφικής μας ακεραιότητας, πράγματα που αφορούν την ασφάλεια. Πρέπει να συνεργαστούμε με την Κίνα σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι η Κίνα αποκάλυψε τις σκέψεις της. Η Κίνα άρχισε να μιλάει για την Ουκρανία και αυτό δεν είναι κακό».

Ο Ουκρανός πρόεδρος προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Κίεβο με αφορμή την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Κύπρος υπέρ  της στην ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας  


 

Share this post