Ύστατος αποχαιρετισμός στον Ν. Μαγγίνα

Ύστατος αποχαιρετισμός στον Ν. Μαγγίνα

Η Πόλη δέχτηκε σήμερα στα σπλάχνα της τον ευπατρίδη, λόγω του ήθους του , Νίκο Μαγγίνα, ο οποίος για περισσότερο από τριάντα χρόνια εκδαπάνησε τον ευατό του στην υπηρεσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου , ως επίσημος δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ, και της  Πολίτικης Ρωμιοσύνης.
Το αρχείο του είναι ανεκτίμητο και με βάση αυτό ετοίμαζε ένα βιβλίο , που επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο, με αφιέρωση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Μακάρι , αυτή η εκδοτική προσπάθεια, που είναι στο τελευταίο στάδιο , να ευοδωθεί. Θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Νίκο Μαγγίνα.
Η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Νικόλαο Μαγγίνα τελέστηκε σήμερα , στο Κοιμητήριο του Σισλί, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών,  Ανδρέας. 

Στο Κοιμητήριο του Σισλί έγινε και η ταφή

Την ώρα της Εξοδίου Ακολουθίας και της ταφής στην Πόλη του αγαπημένου  Νίκου Μαγγίνα, ο Αρχιγραμματέας της Ι. Σ. της Εκκλησίας Κύπρου, αρχιμ. π. Γεώργιος Χριστοδούλου, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

ΣΗΜ: Οι φωτογραφίες από το Κοιμητήριο του Σισλί είναι του διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου της Πόλης Γιάννη Δερμιτζόγλου

Share this post