Ύστατο Χαίρε στον Χαμπή Νικολάου
Στην παρουσία αρκετών ομογενών, που έχουν επαναπατριστεί στην Κύπρο, κάποιων που ήρθαν από την Αμερική, συγγενών, συγχωριανών και φίλων, τελέστηκε στην εκκλησία της Παναγίας Τητηότησσας στην Καλαβασό, η κηδεία του Χαμπή Νικολάου, ο οποίος απεβίωσε στη Λεμεσό σε ηλικία 92 χρόνων.
Η ταφή του Χαμπή Νικολάου έγινε στο κοιμητήριο Καλαβασού δίπλα στην αείμνηστη σύζυγο του Μαρία, η οποία έφυγε από τη ζωή πολύ νωρίς, πριν από 40 χρόνια.
Μεταξύ άλλων, τη μνήμη του Χαμπή Νικολάου, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο οποίος ταξίδευσε από τη Νέα Υόρκη για την κηδεία και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πανίκος Παπανικολάου. Ο αείμνηστος Χαμπής Νικολάου, διετέλεσε για πολλά χρόνια Κυβερνήτης Νέας Υόρκης της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Αμερικής. Διακρίναμε επίσης τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες Ανδρέα Μαυρογιάννη, την πρώην πρώτη κυρία Έλση Χριστόφια και στελέχη κομμάτων. Στεφάνια κατατέθηκαν εκ μέρους του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του πρώην προέδρου Γιώργου Βασιλείου.
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρώην Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και πρώην Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης ο οποίος εξήρε την ανθρωπιά, τους λαϊκούς αγώνες και την πολύπλευρη και ανιδιοτελή προσφορά του αείμνηστου Χαμπή Νικολάου προς την Κύπρο. Εκανε επίσης ξεχωριστή αναφορά στην ιδιαίτερη σχέση του με το ΑΚΕΛ, στο οποίο παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους και στη μεγάλη φιλία του με τους πρώην ΓΓ του κόμματος Εζεκία Παπαϊωάννου και Δημήτρη Χριστόφια.
Εκ μέρους της οικογένειας και των παιδιών του, Ντίνου, Νίκου και Σούλας, τον Χαμπή Νικολάου αποχαιρέτησε με μια συγκινητική ομιλία ο μεγαλύτερος γιος του Ντίνος. Αναφέρθηκε στην δύσκολη και περιπετειώδη πορεία ζωής που είχε ο πατέρας τους Χαμπής Νικολάου, ο οποίος από λιμενεργάτης που ήταν στην Κύπρο, πήρε τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει το 1970 στην Αμερική και με σκληρή δουλειά που άρχισε από τα εστιατόρια, κατάφερε να τους δώσει όλα τα εφόδια που χρειάζονταν για να πετύχουν επιχειρηματικά στη ζωή τους. Βοήθησε επίσης πολλούς Κύπριους, κυρίως φοιτητές που έφταναν στη Νέα Υόρκη για σπουδές, ενώ δεν έλειψε ποτέ από καμιά κινητοποίηση για την Κύπρο.