Υπουργός Δικαιοσύνης: “Δεν είναι ώρα να διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους”

Υπουργός Δικαιοσύνης: “Δεν είναι ώρα να διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους”

Ο ageliaforos έθεσε ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την θέση του προέδρου Αναστασιάδη αναφορικά με ευθύνες υπουργού, αρχηγού αστυνομίας και αστυνομικού διευθυντή Λεμεσού για την παραβίαση του διατάγματος για την πανδημία.

Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό και τα βίαια επεισόδια,  που  ακολούθησαν  το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μίλησε η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως , Έμιλι Γιολίτη, στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ “Πρωϊνό Δρομολόγιο”. 

Σε ερώτηση , αν οι συναθροίσεις και οι διαδηλώσεις επιτρέπονται βάσει του διατάγματος για την πανδημία , απάντησε  πως “δεν πρόκειται περί διλήμματος, εάν επιτρέπονται ή όχι”. Η κ.Γιολίτη ανέφερε  πως “η κοινή λογική προτάσσει να μένουμε σπίτι, δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, εάν ήταν διαδήλωση ή συνάθροιση. Σε καμιά επαρχία δεν πρέπει να μαζεύεται κόσμος, είτε αυτό είναι ειρηνικά είτε μη λόγω της πανδημίας”.

Σε ότι αφορά τη διαδήλωση και τα επεισόδια τόνισε πως η Αστυνομία έλαβε διαβεβαιώσεις από τον διοργανωτή πως θα ακυρωνόταν. Παρά τις διαβεβαιώσεις, είπε, η Αστυνομία συνέχισε την προετοιμασία της για την αποτροπή επεισοδίων. Σημείωσε ακόμη πως η Αστυνομία κατά τις προετοιμασίες των διοργανωτών, αφαίρεσε την μικροφωνική που τοποθετήθηκε. Εντούτοις , πρόσθεσε, στήθηκε δεύτερη μικροφωνική και μάλιστα με κλεμμένο ρεύμα.

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, η κ. Γιολίτη σημείωσε πως ήταν δύσκολο να επέμβει.

«Υπήρχαν παιδιά και οικογένειες. Ήταν δύσκολο να επέμβει η Αστυνομία. Θέλαμε να δούμε δακρυγόνα, βία και να βάζει συμπολίτες μας σε κλούβες; Κι αν αυτό συνέβαινε σήμερα τι θα λέγαμε; Oι πλείστες συλλήψεις αφορούν νεαρούς κάτω των 21 ετών. Καλώ τους γονείς τα σχολεία να συστρατευτούμε. Δεν είναι η ώρα να διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους», είπε η υπουργός. 

Ερωτήσεις προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο ageliaforos υπέβαλε γραπτώς στον κυβερνητικό εκπρόσωπο , Κυριάκο Κούσιο , το ακόλουθο ερώτημα:  “Κατά πόσον για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας : Α) υπάρχει θέμα για την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού για  όσα έγιναν το Σάββατο στην Λεμεσό, όπου με την εκδήλωση διαμαρτυρίας παραβιάστηκε το Διάταγμα των μέτρων προς αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού; Β) Αν ο πρόεδρος θεωρεί ότι δεν φέρουν ευθύνη οι προαναφερθέντες να εξηγηθεί ο λόγος, Γ) Αν φέρουν ευθύνη με ποιό τρόπο θα αντιμετωπίσει το ζήτημα ο πρόεδρος Αναστασιάδης;”. 

Share this post