Υπόθεση Συλλούρη: Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας

Υπόθεση Συλλούρη: Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας

“Δεν έχει αδιέξοδα η Δημοκρατία και το Σύνταγμα”,  δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας , Γιώργος Σαββίδης , ερωτηθείς από τον Alpha σε σχέση με την ενδεχόμενη ποινική δίωξη του προέδρου της Βουλής, Δ. Συλλούρη, ο οποίος καλύπτεται με ασυλία. “Έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν”,  απάντησε ο Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διεξαγωγή ποινικής έρευνας, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Al Jazeera

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων και της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά την υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται το επίμαχο βίντεο και μεταξύ άλλων θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος αποκάλυψης λογαριασμών όλων όσων εμπλέκονται στο βίντεο. Ένταλμα θα εκδοθεί για έρευνα  όσον αφορά τις αναφορές που έγιναν, για αλλαγή ονομάτων με ένορκες δηλώσεις, με σκοπό την παραχώρηση πολιτογράφησης σε υποτιθέμενους επενδυτές.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στις 5 Οκτωμβρίου, μόλις μία εβδομάδα πριν την μετάδοση του ρεπορτάζ και, αφού είχαν ενημερωθεί μέσω επιστολής από τον Al Jazeera για την προβολή του θέματος, Συλλούρης και Τζιοβάνης έκαναν χωριστές καταγγελίες στον γενικό εισαγγελέα, καταγγέλλοντας παγίδευση τους και κατασκοπεία. Κανείς από τους τρείς όμως δεν έκρινε  σκόπιμο, σύμφωνα με την Αστυνομία,  να προχωρήσει  σε καταγγελία στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA και στην εκπομπή ” Μεσημέρι και Κάτι” μίλησε  ο νομικός Ανδρέας Πιττάτζιης ο οποίος εμπλέκεται από τον  Al Jazeera. Ο κ. Πιττάτζιης μεταξύ άλλων είπε: «Είναι δικαιολογημένη η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου στα όσα αποσπασματικά μετέφερε το Al Jazeera.  Δυστυχώς, δεν περιποιούν τιμή σε οποιονδήποτε επαγγελματία τα σχόλια τα οποία είχα αναφέρει. Αυτή η αγανακτισμένη κοινή γνώμη θεωρεί, ως φαίνεται και από το δημοσίευμα, ότι πρόθεση μου ήταν η συνεργασία με τους συγκεκριμένους μεσίτες” .

 

Μεγάλη ομάδα πολιτών βρέθηκε  έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων,  διαδήλωσε  κατά της διαφθοράς και ζήτησε  την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη,  μετά το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera για τα “χρυσά” διαβατήρια, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον παραιτηθέντα  βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρηστάκη Τζιοβάνη.

H Αλεξάνδρα Ατταλίδου – Συντονίστρια της εκδήλωσης δήλωσε:”Η υπηκοότητα ενός τόπου κερδίθηκε από τους αγώνες ενός λαού για αυτό δεν έχουν δικαίωμα να το πουλούν στους εγκληματίες. Απαιτούμε από την Εισαγγελεία παραιτήσεις, συλλήψεις”.

 

Η εκδήλωση διαμαρτυρία διοργανώθηκε μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,ενώ εκδήλωση διοργανώνεται και αύριο στις επτά το απόγευμα έξω από το Συνεδριακό Κέντρο.

 

 

 

Share this post