Υπέκυψε στον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Υπέκυψε στον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η Εκκλησία Ελλάδος θρηνεί τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

 Ανακοίνωση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσαλονίκης , στο οποίο νοσηλευόταν ο ιεράρχης, αναφέρει:  «Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης”.

ΦΩΤΟ: Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη. Ο Πατριάρχης χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία , η οποία τελέστηκε στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας  με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών απο της εν Κυρίω κοιμήσεως του Αγίου Νεκταρίου, γόνου της Σηλυβρίας. 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Tην ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι το 1994. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως ιερατικός προϊστάμενος. Από το 1983 υπηρέτησε ως ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, από το 1994 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τότε πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη από την Εκκλησία ως χώρου λατρείας και πλέον η Ροτόντα δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για ορισμένες λειτουργίες κάθε έτος.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου. Έχει λάβει μέρος σε Θεολογικά Συνέδρια. Έχει διδάξει σε Κατηχητικά Φροντιστήρια και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Για περίπου 20 χρόνια παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.  Διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ήταν  διδάκτωρ θεολογίας στη Θεολογικὴ Aκαδημία της Ούζγκοροντ της Ουκρανίας. Είχε επίσης συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου.

 

Share this post