Ξέσπασμα  Χριστοδουλίδη σε Υπουργό ΔΔΤ και ηγεσία Αστυνομίας για τα χθεσινά επεισόδια στην Λεμεσό

Ξέσπασμα  Χριστοδουλίδη σε Υπουργό ΔΔΤ και ηγεσία Αστυνομίας για τα χθεσινά επεισόδια στην Λεμεσό

  “Δεν είναι το μεταναστευτικό το πρόβλημα. Ξέρουμε πολλά καλά ποιοι εμπλέκονται σε τούτα τα πράγματα. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες μας”.  Πορεία στην Λεμεσό υπέρ των μεταναστών  και σύλληψη έξι προσώπων.

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε έξι πρόσωπα  για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων , πριν την έναρξη της αποψινής  πορείας στην Λεμεσό υπέρ των μεταναστών. 

Το πρωί ο πρόεδρος  Χριστοδουλίδης συγκάλεσε  έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, στην οποία ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπτιώτης, ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης και η ηγεσία της Αστυνομίας.Τα έκτροπα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (1/9), στη Λεμεσό, στο πλαίσιο πορείας κατά των μεταναστών, έχουν και πολιτικό αντίκτυπο, αφού οι πολίτες ζητούν απαντήσεις από τους αρμοδίους . 

Ο Ν. Χριστοδουλίδης  απευθύνθηκε  με έντονο ύφος προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και την ηγεσία της Αστυνομίας λέγοντάς τους: «Ντρέπομαι και δεν έχει να κάνει τίποτα με το Μεταναστευτικό. Δεν είναι το μεταναστευτικό το πρόβλημα. Ξέρουμε πολλά καλά ποιοι εμπλέκονται σε τούτα τα πράγματα. Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους πολίτες μας, δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους τουρίστες που έρχονται σε τούτη τη χώρα. Και ελπίζω να ακούσω απαντήσεις».  Πριν από την σύσκεψη ο πρόεδρος δήλωσε: “Αν όλοι αυτοί που εμπλέκονταν (στα επεισόδια) αγαπούσαν ή ενδιαφέρονταν για την πατρίδα μας, δεν θα προέβαιναν σε τέτοιου είδους ενέργειες που πάνω από όλα προσβάλλουν τη χώρα μας.

Άρα, πρέπει να ξεχωρίσουμε τα δύο θέματα. Η αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού είναι κάτι άλλο και υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, όπως η μείωση του αριθμού αυτών που έρχονται, περισσότερες επιστροφές από αυτούς που φτάνουν στη χώρα μας, εξέταση περισσότερων αιτήσεων (ασύλου) της τάξης του 80% και, ναι, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμό και μπορώ να δηλώσω σήμερα, γνωρίζοντας τη σημασία της κάθε λέξης που αναφέρω, θα αντιμετωπίσουμε το Μεταναστευτικό. Άρα, δεν έχουν καμία σχέση αυτά που είδαμε χθες βράδυ με το Μεταναστευτικό και δεν πρέπει να συγχέουμε τα δύο θέματα. Γενικότερα τέτοια φαινόμενα δεν τιμούν σε καμία απολύτως περίπτωση τη χώρα μας και πρέπει και κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν μιλάμε δημόσια και θέλω να το επαναλάβω δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού».

 

Χωρίς έκτροπα η πορεία υπέρ των μεταναστών στη Λεμεσό (εικόνες & βίντεο), Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

Share this post