Βιβλίο του Τζον Λε Καρέ για τον Μπόρις Τζόνσον

Βιβλίο του Τζον Λε Καρέ για τον Μπόρις Τζόνσον

Ο μετρ των μυθιστορημάτων κατασκοπείας περιγράφει τον Τζόνσον ως “εντελώς αδαή”.

Ο βρετανός μετρ των μυθιστορημάτων κατασκοπείας Τζον Λε Καρέ σκιαγραφεί στο τελευταίο του βιβλίο το πορτραίτο του  πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ως κάποιου “εντελώς αδαή”, ενώ χαρακτηρίζει το Brexit “καθαρή τρέλα”, σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε  η εφημερίδα “The Guardian”.
Το μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται το 2018 και έχει τίτλο “Agent Running in the Field”, αφηγείται την ιστορία του Νατ, ενός 47χρονου πράκτορα της MI5, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος ανησυχεί για το μέλλον της χώρας του και αποκαλύπτει στην κόρη του τις επιλογές που έκανε στην καριέρα του.
Εκείνη την εποχή, ο Τζόνσον ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, μια θέση την οποία τελικά εγκατέλειψε τον Ιούλιο του 2018 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στρατηγική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι όσον αφορά το Brexit, της οποίας τον θώκο πήρε τελικά ένα χρόνο αργότερα.


Περιγράφοντας μια Βρετανία σε “ελεύθερη πτώση”, ο Νατ παρουσιάζει τους λόγους που τον κάνουν να αμφιβάλλει για το κατά πόσο η κυβέρνηση στη χώρα του είναι δημοκρατική.
“Μια κυβέρνηση μειοψηφίας των Τόρις (του Συντηρητικού Κόμματος) πάρα πολύ δευτεροκλασάτη. Ένας εντελώς αδαής στη θέση του υπουργού Εξωτερικών για τον οποίο πρέπει να δουλεύω. Το Εργατικό Κόμμα δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Καθαρή τρέλα το Brexit”, τονίζει στην κόρη του.
Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία στις 17 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Τζόνσον, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός τον Ιούλιο, θέλει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία διαζυγίου.

Ο 87χρονος Τζον Λε Καρέ είναι φιλοευρωπαίος συγγραφέας διεθνούς κύρους. Εδώ και πολύ καιρό είναι επικριτικός απέναντι στο Brexit.

 

Μάλιστα, σε ανοικτή επιστολή τον Μάιο, ο Λε Καρέ καλούσε μαζί με δεκάδες ακόμη συγγραφείς τους πολίτες, και ειδικότερα τους αναγνώστες, να στηρίξουν την ΕΕ και να μετάσχουν στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, στις οποίες το κόμμα του Brexit του ευρωφοβικού Νάιτζελ Φάρατζ αναδείχτηκε νικητής στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Share this post