Βηρυτός: Ηλικιωμένη κατέφυγε στο πιάνο για να απαλύνει τον πόνο

Βηρυτός: Ηλικιωμένη κατέφυγε στο πιάνο για να απαλύνει τον πόνο

 Μέσα στα χαλάσματα της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό, που άφησε πίσω της πάνω από 150 νεκρούς, η οδύνη είναι φανερή. Ωστόσο, μια ηλικιωμένη γυναίκα , προσπαθώντας να απαλύνει  τον πόνο της, καταφεύγει στην μουσική και παίζει μελωδίες στο πιάνο,  ενώ βρίσκεται στο  ρημαγμένο σπίτι της.

Η Μέι Αμπούντ Μελίκι κάθισε στο πιάνο κι άρχισε να παίζει το “Auld Lang Syne” – που συνήθως ερμηνεύεται στις χώρες της Δύσης ανήμερα την Πρωτοχρονιά – για τα μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσα σε κατεστραμμένα έπιπλα, παράθυρα, οικοσκευή.

Αμέσως το συγκλονιστικό  βίντεο έκανε  τον γύρο του διαδικτύου.

https://youtu.be/WzBpDqqlX2k

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισαν «αχτίδα ελπίδας και δύναμη ψυχής» μέσα στα χαλάσματα το  σθένος της ηλικιωμένης , ενώ η εγγονή της, Μέι Λι Μελίκι, που το κατέγραψε το βίντεο, έκανε λόγο για «ομορφιά μέσα στις στάχτες», σημειώνοντας ότι η γιαγιά της προσπάθησε μ’ αυτό τον τρόπο να απαλύνει την οδύνη της για την τραγωδία.

Ανάμεσα στους πολλούς που προώθησαν το βίντεο ήταν και η Μπέλα Χαντίντ μ’ ένα συγκινητικό μήνυμα στο λογαριασμό της στο Instagram για τη ρημαγμένη Βηρυτό και τους κατοίκους του Λιβάνου.

«Τα μάτια μου δακρύζουν, η καρδιά μου κλαίει για τον Λίβανο (…) Λυπάμαι αδελφοί και αδελφές μου που βιώσατε μια τέτοια καταστροφή… Θα στείλω δωρεές στον Λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό και όλους τους μικρότερους οργανισμούς στη Βηρυτό. Ελπίζω», έγραψε απευθυνόμενη στους followers της.

«Να κάνετε το ίδιο. 300.000 άνθρωποι έμεινα άστεγοι. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία του Λιβάνου με μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, πείνα, πολιτικές αναταραχές, την πανδημία και τα ποσοστά της ανεργίας να εκτοξεύονται. πρέπει να στηρίξουμε τον λαό του Λιβάνου…», πρόσθεσε.

 

https://www.instagram.com/p/CDhVKmNgc3U/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Share this post