Βίντεο Ακιντζί στην Η/Ε της εφημερίδας των Αθηνών “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Βίντεο Ακιντζί στην Η/Ε της εφημερίδας των Αθηνών “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας των Αθηνών “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”  https://www.kathimerini.gr/politics/foreign-policy/561080458/enti-rama-dyskoli-alla-aparaititi-i-entaxi-ton-dyt-valkanion-stin-ee/    εμφανίστηκε( για τους χρήστες στην Κύπρο),  κάτω από την είδηση της συνάντησης του Έλληνας πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα,  ως διαφήμιση από την Google  προεκλογικό βίντεο του Τουρκοκύπριου ηγέτη , Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τονίζει: “Είναι σημαντικό στις εκλογές να υπάρχει η ελεύθερη και γνήσια ταυτότητά μας, ώστε διατηρώντας — σε κλίμα ισότητας, ελευθερίας και ασφάλειας — την πρόοδό μας ως μία κοινωνία μοντέρνα, δημοκρατική και κοσμική, να μπορέσουμε να πάρουμε τη θέση που δικαιούμαστε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου”.

*Το βίντεο είναι αυτό

Πιο κάτω η μετάφραση από τον  συνεργάτη μας , Μηνά Βασιλειάδη

Τίτλος «Πιστεύω ακράδαντα ότι η απόφαση που θα δώσετε θα είναι η πιο ωφέλιμη για το μέλλον της κοινωνίας μας».

(πλησιάζει, βγάζει μάσκα)

“Αγαπητέ συμπατριώτη μου,

Διανύουμε μία περίοδο κρίσιμη όσον αφορά την υγεία και το μέλλον της κοινωνίας μας. Για πρώτη φορά θα έχουμε εκλογές υπό συνθήκες πανδημίας, την οποία η κοινωνία μας καλείται να αντιμετωπίσει παράλληλα με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Από την πρώτη μέρα που η πανδημία έφθασε στη χώρα μας τόνιζα επανειλημμένα ένα πράγμα: Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας καταπολέμησης της πανδημίας, την κατεύθυνση της πολιτικής πρέπει να χαράσσει η Υγεία. Η δε πολιτική, αφού λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, να επιδεικνύει συνεπή συμπεριφορά.

Τόνισα ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με πρώτο μέλημα την Υγεία και ότι από πλευράς οικονομίας πρέπει να επιδειχθεί κοινωνική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Επανέλαβα πολλές φορές ότι πρέπει να ακούμε την επιστήμη και τους ειδικούς. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν παραλείψεις, έγιναν λάθη και πάρθηκαν ασυνεπείς αποφάσεις. Με τις προειδοποιήσεις μας και με τις δικές σας σημαντικές προτάσεις, ένα κομμάτι αυτών των λαθών διορθώθηκε.

Αγαπητοί αδελφοί μου,

Πιστεύω ότι η εκλογική διαδικασία —και ειδικά η ημέρα των εκλογών— θα διεξαχθεί με τον πλέον ασφαλή τρόπο, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο και των μέτρων που προβλέπει για την προφύλαξη των πολιτών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και εμείς, βαίνοντας προς την 11η Οκτωβρίου, θα πορευθούμε λαμβάνοντας μέτρα που θα προφυλάξουν τον λαό μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι και εσείς, όπως πράττατε πάντα, θα συμπεριφερθείτε λαμβάνοντας μέτρα και σεβόμενοι τους κανόνες. Ενώ από τη μία πλευρά διαφυλάσσουμε την κοινωνική υγεία, από την άλλη μας περιμένουν σημαντικές ‘εξετάσεις’ όσον αφορά τη διασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος για την κοινωνία μας.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό στις εκλογές να υπάρχει η ελεύθερη και γνήσια ταυτότητά μας, ώστε διατηρώντας — σε κλίμα ισότητας, ελευθερίας και ασφάλειας — την πρόοδό μας ως μία κοινωνία μοντέρνα, δημοκρατική και κοσμική, να μπορέσουμε να πάρουμε τη θέση που δικαιούμαστε στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Παίρνοντας τον δρόμο προς ένα τέτοιο μέλλον, πιστεύω ακράδαντα ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός, όπως έχει το δικαίωμα και τη δύναμη να ορίσει ο ίδιος το μέλλον του, έχει και την ικανότητα να το κάνει.

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Από όλες τις επαφές που είχα μαζί σας μέχρι σήμερα έχω αναγνωρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέληση και την αποφασιστικότητα που έχετε ως Τουρκοκυπριακός λαός για την προστασία των αξιών μας και του μέλλοντός μας. Πιστεύω ότι η απόφαση που θα λάβετε θα είναι η πιο σωστή για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Σας χαιρετώ όλους με αγάπη και σεβασμό”.

Τελειώνοντας , το μήνυμα του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης φόρεσε και πάλι την προστατευτική μάσκα.

    

Share this post