Βαρυσήμαντο μήνυμα από το ΡΙΚ του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους Κύπριους Ιεράρχες

Βαρυσήμαντο μήνυμα από το ΡΙΚ του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους Κύπριους Ιεράρχες

Βαρυσήμαντο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προβλήθηκε σήμερα στην ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Εμείς Κι΄Ο Κόσμος Μας», η οποία ήταν αφιερωμένη στην 29η επέτειο από της ενθρονίσεως Του στον πρώτο θρόνο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Στο μήνυμα του ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρεται στην σημερινή επέτειο, αλλά και στο μείζον ζήτημα της παραχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας , στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και στους Κύπριους Ιεράρχες, που αντιτίθενται στην μνημόνευση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας , Επιφανίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε  ότι η αντίθεση τους δεν εδράζεται σε εκκλησιολογικό ενδιαφέρον, αλλά το αντίθετο. Αδιαφορούν, υπηρετώντας αλλότριους σκοπούς,  επεσήμανε. 

Στην εκπομπή, που  επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος , Λουκάς Χάματσος και σκηνοθετεί ο Πέτρος  Κίττου, μίλησαν οι Μητροπολίτες Γαλλίας Εμμανουήλ και Αυστρίας Αρσένιος , καθώς και ο Ίμβριος φίλος του Οικουμενικού Πατριάρχη , γιατρός και συγγραφέας , Γιώργος Ξινός. 

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ : Ν. Μαγγίνας (Γραφείο Τύπου&Επικοινωνίας Οικουμενικού Πατριαρχείου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΘΠ Στο ΡΙΚ (02… by ARISTEIDIS VIKETOS

 

*Δείτε εδώ όλη την εκπομπή

https://www.facebook.com/277851623052312/videos/675459513173972

Share this post