Βαρθολομαίος: «Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε όλους, εχθρούς και φίλους».

Βαρθολομαίος: «Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε όλους, εχθρούς και φίλους».

Με ομιλία της δρος. Asnu Bilban Yalçın για το Βυζάντιο άρχισαν τα “Θεοτόκεια 2020”.

“Μία Πόλη-Κράτος – Μία Πόλη με Μεγάλο Πολιτιστικό Αποτύπωμα: Κατανοώντας το Βυζάντιο μέσα από τον Πολιτισμό και την Τέχνη”, ήταν το θέμα της ομιλίας της καθηγήτριας ,δρος. Asnu Bilban Yalçın, προέδρου του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Πόλεως. Η ομιλία, στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, σημετοδότησε την έναρξη των φετεινών – τρίτων κατά σειρά – πολιτιστικών εκδηλώσεων “Θεοτόκεια”, που οργανώνει η κοινότητα Νιχωρίου του  Βοσπόρου. 

 

Προηγουμένως , ο Πατριάρχης χοροστάτησε στον Ι.Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας, της Κοινότητας Νεοχωρίου, κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Δανάη Βασιλάκη και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: Εμείς συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε όλους, εχθρούς και φίλους, με την αγάπη μας, με την προσευχή μας και με την κατανόησή μας”. Ο Πατριάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συνεχές ενδιαφέρον της Μητρός Εκκλησίας για το άμεσο ποίμνιό της στην Πόλη, και για τη μέριμνά της προς κάθε πιστό, ανεξαρτήτως της εθνικής του καταγωγής. (ΦΩΤΟ: Ν.Μαγγίνας)

“Θεοτόκεια” Νιχώρι by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

 

Share this post