Βαρθολομαίος: Οι ελπίδες δεν αφορούν μόνον εις το εμβόλιον, αλλά στον ζώντα και αληθινόν Θεό

Βαρθολομαίος: Οι ελπίδες δεν αφορούν μόνον εις το εμβόλιον, αλλά στον ζώντα και αληθινόν Θεό

Οι  ελπίδες όλων, με αφορμή το νέον έτος “δεν αφορούν μόνον εις το εμβόλιον, η διανομή του οποίου έχει ξεκινήσει και υπόσχεται τον περιορισμόν και τον τερματισμόν της φονικής νόσου· ούτε στηρίζονται μόνον εις τους εαυτούς μας ή εις τας ικανότητάς μας, αλλά εις τον ζώντα και αληθινόν Θεόν, ο Οποίος είναι το ασφαλές στήριγμα της ζωής και της ελπίδος που δεν διαψεύδεται ποτέ”, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος , μιλώντας κατά την κοπή της Αγιοβασιλόπιττας. 

“Είθε ο υετός των ευλογιών και των δωρεών Του (Θεού)  να αρδεύση το νέον έτος διά πάντας ημάς τους διακονούντας υπό την ιεράν ταύτην στέγην, ώστε να συνεχίσωμεν να κρατώμεν υψηλά το όνομα της Μεγάλης Εκκλησίας, το υπέρ παν, μετά το του Σωτήρος Χριστού όνομα, να το κρατώμεν υψηλά εις τα όμματα ολοκλήρου του κόσμου, ο οποίος προσβλέπει εις το ταπεινόν Φανάριον και βλέπει εις αυτό ένα σύμβολον ιερόν, μίαν έκφρασιν αξιών αιωνίων και ακαταλύτων, μίαν Εκκλησίαν με παράδοσιν μακράν και ένδοξον”, ευχήθηκε.

 

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  χοροστάτησε  το πρωί της Πρώτης του νέου Έτους 2021, κατά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μ.Βασιλείου, στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι. Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας.

Εκκλησιάστηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, Εντιμ. κ. Oleksandr Gaman, μαζί με την οικογένειά του και μικρός αριθμός πιστών, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ακολούθως ο Παναγιώτατος δέχθηκε τις ευχές των Αρχιερέων και του κ. Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στην Αίθουσα Ακροάσεων του Ευγενιδείου Μεγάρου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Πατριάρχης χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό

ΦΩΤΟ: Ν. Μαγγίνας

************************************************

*Διαβάστε αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Πρωτοχρονιά 2021 στο Φανάρι by ARISTEIDIS VIKETOS

 

 

Share this post