Βαρθολομαίος: Κανείς δεν εξαιρείται του σχεδίου της σωτηρίας του συγκαταβάντος τω γένει των ανθρώπων Λυτρωτού μας!

Βαρθολομαίος: Κανείς δεν εξαιρείται του σχεδίου της σωτηρίας του συγκαταβάντος τω γένει των ανθρώπων Λυτρωτού μας!

Η  Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες άνευ διακρίσεων, διότι βλέπει εις τον κάθε άνθρωπο την μοναδική και ανεπανάληπτη εικόνα του Θεού, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επεσήμανε:” Η Εκκλησία υπάρχει όχι για να καταδικάζη, αλλά για να ελευθερώνη, όχι για να τιμωρή, αλλά για να σώζη. Περιμένει κάθε πονεμένη και βασανισμένη ψυχή για να της προσφέρη παρηγορία και παραμυθία. Αγκαλιάζει τους πάντες άνευ διακρίσεων, διότι βλέπει εις τον κάθε άνθρωπο την μοναδική και ανεπανάληπτη εικόνα του Θεού. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής εορτής του Αγίου Τρύφωνος, του προστάτου των φαινομενικώς ασήμων γεωργών, κηπουρών και αμπελουργών. Κανείς δεν λησμονείται! Κανείς δεν εξαιρείται του σχεδίου της σωτηρίας του συγκαταβάντος τω γένει των ανθρώπων Λυτρωτού μας! ”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην ομιλία του, καταδίκασε εκ νέου την πρόσφατη δολοφονική επίθεση που συνέβη στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό της Παναγίας Βαθυρρύακος.

 

Τον Πατριάρχη προσφώνησε με θερμούς λόγους ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Εκκλησία υπάρχει όχι για να καταδικάζη, αλλά για να ελευθερώνη, όχι για να τιμωρή, αλλά για να σώζη – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org)

Συνάντηση με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος  Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

ΦΩΤΟ: Ν. Παπαχρήστου

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστησαν ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα Εξοχ. κ. Θεόδωρος Μπιζάκης, ο Γενικός Πρόξενος στην Πόλη Εξοχ. Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Υφυπουργού Εξοχ. Πρέσβης κ. Παρασκευή Τζεβελέκη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα. 

 

Share this post