Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία και η Θεολογία οφείλουν πολλά εις τον Μητροπολίτην Περγάμου Ιωάννην.

Βαρθολομαίος: Η Εκκλησία και η Θεολογία οφείλουν πολλά εις τον Μητροπολίτην Περγάμου Ιωάννην.

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Μας έδωσε όλες τις προϋποθέσεις να μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’αυτό που σήμερα χρειάζεται η Ορθοδοξία μέσα στον σύγχρονο κόσμο “.

“Ο τιμώμενος ανήκει από το 1986, ήδη επί εικοσιπενταετίαν όλην, εις την χορείαν των αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, τον οποίον διακονεί ευόρκως, εκκλησιοπρεπώς και αποτελεσματικώς. Αποτελεί τον στιβαρόν θεολογικόν βραχίονα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία ενεπιστεύθη εις τον αγλαόν επίσκοπον και θεολόγον της τον χειρισμόν και την διεκπεραίωσιν υψίστης σημασίας εκκλησιαστικών υποθέσεων εις όλον το πλέγμα των ευθυνών και των δράσεών της, ανέθεσεν εις αυτόν δυσκόλους αποστολάς, προεδρείας και διαπραγματεύσεις. Το έτος 2000 ωρίσθη, συνοδική αποφάσει, Διευθυντής του νεοτεύκτου Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν Αθήναις”. Αυτά έγραφε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για  τον αείμνηστο (εκοιμήθη σήμερα) Μητροπολίτη Γέροντα Περγάμου κυρό Ιωάννη, στις 25 Οκτωβρίου 2011, σε επιστολή  προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.  

                                                                                Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Πέργαμο, ιερουργούντος του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου Ιωάννη (ΦΩΤΟ: Αρχείο Οικουμενικού Πατριαρχείου)

*Διαβάστε την επιστολή στον σύνδεσμο:

+ Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ἰωάννης – Εἰς μνημόσυνον αἰώνιον – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org)

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για τον μακαριστό Περάμου Ιωάννη

Share this post