Βαρθολομαίος : Η χάρη του Σταυρού να προστατεύει όλους τους ανθρώπους

Βαρθολομαίος : Η χάρη του Σταυρού να προστατεύει όλους τους ανθρώπους

*Κεκλεισμένων των θυρών η Θεία Λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι (βίντεο).

*Συμπαράσταση Βαρθολομαίου στον Ιταλικό λαό

ΣΗΜΕΡΑ, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, του Αγίου Γεωργίου.
Λόγω της εξαιρετικής κατάστασης, που βιώνει η ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, με την συμμετοχή μόνο των κληρικών και ελαχίστων λαϊκών μελών της Πατριαρχικής Αυλής.

 

ΦΩΤΟ: Ν. ΜΑΓΓΙΝΑΣ

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης ευχήθηκε « ο Θεός, με τη δύναμη και την χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να προστατεύει όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, από τον επικρεμάμενο κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού.

Εξάλλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης με επιστολές του προς τον Πάπα Φραγκίσκο και προς τον Ιταλό πρόεδρο, Sergio Mattarella,  εκφράζει την « αδελφική συμπαράσταση και την αλληλεγγύη» του προς τον Ιταλικό λαό, που, όπως επισημαίνει, «δοκιμάζεται, όλως ιδιαιτέρως, από την πανδημία του κορονοϊού». Ο κ. Βαρθολομαίος εξαίρει το πνεύμα αυτοθυσίας, που επιδεικνύουν όσοι εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ευγνωμονεί για τις εξαιρετικές και εξαντλητικές προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους ασθενείς.
Στην επιστολή, τονίζεται, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής, «οι προσευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιάκοπες προς τον Κύριο και Λυτρωτή Ιησού Χριστό, για την θεραπεία των ασθενών, την ανάπαυση της ψυχής εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και την παρηγορία των συγγενών τους».

Δημοσιεύτηκε από Ecumenical Patriarchate στις Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020

Share this post