Βαρθολομαίος : Αναγκαία η εξασφάλισις ισοτίμου και ελευθέρας προσβάσεως εις ποιοτικήν ψηφιακήν εκπαίδευσιν εις όλους.

Βαρθολομαίος : Αναγκαία η εξασφάλισις ισοτίμου και ελευθέρας προσβάσεως εις ποιοτικήν ψηφιακήν εκπαίδευσιν εις όλους.

“Κατά την κατάρτισιν των σχεδίων ανακάμψεως εκ της πανδημίας, θα πρέπει να ληφθή μέριμνα, ώστε η ανθεκτική εις τον κορονοϊόν νέα γενεά να μην καταβάλη μακροπρόθεσμα βαρύ τίμημα, λόγω των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων αυτής της κρίσεως». 

Τελέστηκε σήμερα στο Φανάρι , αντί αύριο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η αυριανή μνήμη των Τριών ( Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννη του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου) Ιεραρχών , η οποία έχει καθιερωθεί στον Ελληνισμό ως Ημέρα των Γραμμάτων. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος,  τέλεσε, όπως κάθε χρόνο, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αείμνηστων ιδρυτών, ευεργετών, εφόρων, σχολαρχών, καθηγητών, διδασκάλων, επιμελητών και μαθητών της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι η διπλή εορτή «είναι μία ευκαιρία διά να ομολογήσωμεν και να ανανεώσωμεν την αμετάθετον πίστιν μας και εις το άλλο χρέος, να διασώσωμεν αδιατάρακτον και πάντοτε ισχυρόν τον σύνδεσμον Εκκλησίας και Σχολείου, λειτουργικής ζωής και παιδείας, θυσιαστηρίου και έδρας, ο οποίος αποτελεί μακραίωνα παράδοσίν μας». 

Επίσης , επεσήμανε :  «Σήμερον, περισσότερον από ποτέ, είναι αναγκαία η στήριξις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών εις την αποστολήν τους και η εξασφάλισις ισοτίμου και ελευθέρας προσβάσεως εις ποιοτικήν ψηφιακήν εκπαίδευσιν εις όλους. Όταν λέγωμεν ότι τα παιδιά είναι το μέλλον, δεν πρέπει να λησμονώμεν ότι και αυτά έχουν παρόν, ότι έχουν τα ιδικά τους δικαιώματα, εδώ και τώρα, σήμερον. Συνεπώς, κατά την κατάρτισιν των σχεδίων ανακάμψεως εκ της πανδημίας, θα πρέπει να ληφθή μέριμνα, ώστε η ανθεκτική εις τον κορονοϊόν νέα γενεά να μην καταβάλη μακροπρόθεσμα βαρύ τίμημα, λόγω των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων αυτής της κρίσεως». 

Λόγω της πανδημίας δεν παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία οι μαθητές και οι μαθήτριες των ελληνικών εκπαιδευτηρίων της Πόλης, που άλλες χρονιές έδιναν ιδιαίτερο τόνο στον εορτασμό. 

*Διαβάστε περισσότερα στο Ενημερωτικό Δελτίο του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου , που συνοδεύεται από φωτογραφίες του Νικόλαου Μαγγίνα.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Φανάρι by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

 

 

Share this post