Βαρθολομαίος: Αγιασμένη, ευωδιάζουσα Ορθοδοξία, αγιότητα και πνευματικότητα η παρακαταθήκη του Παπαδιαμάντη

Βαρθολομαίος: Αγιασμένη, ευωδιάζουσα Ορθοδοξία, αγιότητα και πνευματικότητα η παρακαταθήκη του Παπαδιαμάντη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο για τον αείμνηστο λογοτέχνη και τον αοίδιμο  Πατριάρχη Ρουμανίας  Θεόκτιστο

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος , σήμερα, Κυριακή προ των Φώτων, 3 Ιανουαρίου 2021, χοροστάτησε εκ του παραθρονίου στη Θεία Λειτουργία,  που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.

Μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ενός εκ των σημαντικοτέρων Ελλήνων Λογοτεχνών,  του αειμνήστου Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως, σήμερα, 110 ετών από την κοίμησή του.

 

Ο κ. Βαρθολομαίος, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Γραφείου Τύπου&Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου , τόνισε: Όλοι γνωρίζουμε τα αθάνατα διηγήματά του και τα άλλα κείμενά του. Μας άφησε μία παρακαταθήκη ανεκτίμητη, την οποία σας προτρέπω να εγκολπωθείτε, να βιώσετε, και να προσπαθήσετε να την παραδίδετε στις επόμενες γενεές, στους νεοτέρους. Με αυτή την παρακαταθήκη την αγιασμένη, την ευωδιάζουσα Ορθοδοξία, αγιότητα, πνευματικότητα, με αυτή πρέπει να ζήσει το Γένος μας, και μάλιστα η νέα γενεά, και γι’ αυτό, για όσα μας προσέφερε ο κυρ Αλέξανδρος, είναι άξιο και δίκαιο να τον θυμηθούμε σήμερα στην επέτειο της κοιμήσεώς του και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!”

 Εξάλλου, με την ευκαιρία της αυριανής εορτής  του Οσίου Θεοκτίστου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος τέλεσε , στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, μετά τον Εσπερινό, κατά τον οποίο χοροστάτησε, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Πατριάρχου Ρουμανίας κυρού Θεοκτίστου (1986 – 2007), με τον οποίο τον συνέδεε ειλικρινής αδελφική φιλία και αμοιβαία εκτίμηση.

                                            ΦΩΤΟ: Ν. Μαγγίνας

Share this post