Βαρνάβα: Η απάντηση Αννίτας αδειάζει Σιζόπουλο

Βαρνάβα: Η απάντηση Αννίτας αδειάζει Σιζόπουλο

«Η κα Αννίτα Δημητρίου βάζει τα πράγματα στην θέση τους, αδειάζοντας τον Μαρίνο Σιζόπουλο, στα όσα ο ίδιος επικαλείται, προσπαθώντας να καλυφθεί για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα στα οποία εμπλέκεται», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Γιώργος Βαρνάβα, καλώντας παράλληλα τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που ο ίδιος επικαλείται, ότι κατέθεσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

“Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων σε κάθε του παρέμβαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , σε σχέση με την υπόθεση στην οποία ενδέχεται να εμπλέκεται σε διάπραξη ποινικών αδικημάτων και κατ’ επέκταση σε έκδοση “χρυσού διαβατηρίου” ιρακινού υποτιθέμενου επενδυτή και για την οποία δημόσια τοποθετήθηκα την περασμένη εβδομάδα, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού, με το να εμπλέκει την Βουλή των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι κατέθεσε όλα τα στοιχεία για την εν λόγω υπόθεση στην Βουλή και η υπόθεση έχει κλείσει.

Σε απάντηση δικής μου επιστολής, ημερομηνίας 24 Μαρτίου 2023 και την οποία έχω δημοσιοποιήσει, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου βάζει τα πράγματα στην θέση τους, αδειάζοντας τον Μαρίνο Σιζόπουλο, στα όσα ο ίδιος επικαλείται, προσπαθώντας να καλυφθεί για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα στα οποία εμπλέκεται. ( Επισυνάπτεται η απαντητική επιστολή της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων)

Στην πιο πάνω απαντητική επιστολή, η Πρόεδρος της Βουλής κατ’ αρχήν διευκρινίζει ότι ως Πρόεδρος του Σώματος δεν νομιμοποιείται να υπεισέλθει σε ζητήματα, τα οποία ενδεχομένως να επισύρουν ευθύνες του τύπου στον οποίο αναφέρομαι, δηλαδή ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα και δεύτερο η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει εξουσία να τοποθετείται επί ζητημάτων που άπτονται της στοιχειοθέτησης ποινικών υποθέσεων.

Βάση των πιο πάνω τοποθετήσεων της Προέδρου, η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχει κανένα συνταγματικό δικαίωμα να εξετάσει τέτοιου είδους υποθέσεις, που άπτονται ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων.

Τότε ο Μαρίνος Σιζόπουλος πια στοιχεία έχει καταθέσει ενώπιων της Βουλής και σε πιο όργανο τα έχει καταθέσει;

Τον καλώ να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση των στοιχείων που ο ίδιος επικαλείται, ότι κατέθεσε στην Βουλής των Αντιπροσώπων ώστε ο λαός να γνωρίζει την αλήθεια.

Διαφορετικά θα μείνει ακόμη μία φορά εκτεθειμένος ενώπιων του λαού.

Μία ακόμη φορά, δημόσια προσκαλώ και προκαλώ τον Μαρίνο Σιζόπουλο, όπως επίσης καλώ τα ΜΜΕ να μας φιλοξενήσουν σε κοινή συζήτηση και ο καθένας μας να παρουσιάσει ενώπιων του λαού όλα τα στοιχεία.

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται.

Ως πρώην Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ως απλός πολίτης, έχω την υποχρέωση να δημοσιοποιώ τις ενέργειες μου που στρέφονται κατά της διαφθοράς. Αυτό θα πράξω και τις αμέσως επόμενες μέρες”.

Share this post