Τζον Κατσιματίδης: Ο Ελληνοαμερικανός που θέλει να αγοράσει το CNN

Τζον Κατσιματίδης: Ο Ελληνοαμερικανός που θέλει να αγοράσει το CNN

Μόλις δύο ημέρες αφότου ο διευθύνων σύμβουλος του CNN, Chris Licht, παραιτήθηκε από τη θέση του, ο ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος της Νέας Υόρκης, που δραστηριοποιείται στα σούπερ μάρκετ, δηλώνει ότι θέλει να αγοράσει το CNN από τη μητρική του Warner Bros Discovery.

Ο Κατσιματίδης δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για την πιθανή του προσφορά, λέγοντας μόνο ότι η χρηματοδότηση δεν θα ήταν πρόβλημα. «Εναπόκειται στους επενδυτικούς τραπεζίτες να βρουν τους αριθμούς», είπε στο πρακτορείο. «Θα μπορούσαμε πάντα να φέρνουμε εταίρους, αλλά θέλω να διευθύνω», πρόσθεσε. «Είμαστε σε θέση να καταβάλουμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό».

Ο Κατσιματίδης μίλησε για πρώτη φορά για την πιθανή προσφορά του στο CNN κατά τη διάρκεια  πρωινής εμφάνισης χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό 77 WABC, όπου δήλωσε: “Το ακούσατε πρώτα εδώ. Θα κάνω μια προσφορά για να αγοράσω το CNN”.

«Είναι αλήθεια, σοβαρά;» ρώτησε ο οικοδεσπότης Σιντ Ρόζενμπεργκ, στον οποίο ο Κατσιματίδης απάντησε: «Σοβαρά».

Το 2019, ο Κατσιματίδης αγόρασε τον 77 WABC, έναν συντηρητικό ραδιοφωνικό σταθμό, για 12,5 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο Κατσιματίδης, ο οποίος είναι ο 702ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes, ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα κέρδη του CNN σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την Post.

Ο 74χρονος μεγιστάνας είπε ότι η απομάκρυνση του Licht ήταν μια κακή απόφαση. “Απέλυσαν τον τύπο στο CNN επειδή είχε τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα στον κόσμο”, είπε ο Κατσιματίδης – ένας ειλικρινής υποστηρικτής του Τραμπ – στο 77 WABC.

Share this post