Τσίπρας: Δεν ανεχόμαστε απειλές

Τσίπρας: Δεν ανεχόμαστε απειλές

Ο Κατρούγκαλος αποκλείει “νέα Ίμια”

 

Σαφή προειδοποίηση προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν δέχεται απειλές απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στην ακριτική Χάλκη της Δωδεκανήσου ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: «Οι απρόβλεπτοι γείτονες έχουν αρχίσει ξανά με τη ρητορική αλλά και με ενέργειες να προκαλούν, πρώτα στην Κύπρο, και λένε ότι θα ανέβουν και προς την Ελλάδα».
Η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και δυνατή , είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, το σθένος τους είναι υψηλότερο από ποτέ και οι συμμαχίες της χώρας είναι ισχυρότερες από ποτέ. Είμαστε μία χώρα του διαλόγου, όπως δεν απειλούμε κανέναν έτσι δεν ανεχόμαστε και κανέναν να μας απειλεί».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος , Γιώργος Κατρούγκαλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο ¨νέων Ιμίων¨, λόγω του αναβαθμισμένου κύρους της χώρας, των ισχυρών διπλωματικών συμμαχιών της και της απομονωμένης Τουρκίας, τις ενέργειες της οποίας καταδικάζουν ως προκλητικές οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα «Kontra News» ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: “Και σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη, συνεχίζουμε τις συζητήσεις για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να μην προκύψει ¨ατύχημα¨ από αυτήν”

 

Οι ΥΠΕΞ Κύπρου- Ελλάδος κύριοι Ν. Χριστοδουλίδης (α) και Γ. Κατρούγκαλος (δ)

Ο κ. Κατρούγκαλος θεωρεί βασικό του επίτευγμα ως ΥΠΕΞ “την επίτευξη κλίματος εθνικής συνεννόησης απέναντι στις προκλήσεις του δύσκολου γείτονα μας στα ανατολικά, αλλά και την συνέχιση της στρατηγικής βελτίωσης των σχέσεων με τις ΗΠΑ και την Κίνα, που βρίσκονται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από ποτέ”, ενώ υπογραμμίζει: “είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον πιο εξωστρεφή ίσως Πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, που έβαλε το προσωπικό του στίγμα σε όλες τις διαστάσεις της εξωτερικής πολιτικής και αναβάθμισε σε πρωτόγνωρα επίπεδα το κύρος της χώρας”.

Share this post